‘Jovanovićevi savjetnici zajedno nemaju ni godinu staža u obrazovnom sustavu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. veljača 2013. u 14:23
Željko Jovanović / Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

‘Sramota je što Jovanović ne razvija socijalni dijalog sa zaposlenima u obrazovanju, nego se oslanja na savjete 13 zaposlenih u svojem kabinetu.’

Prošla je godina dana od prvog i jedinog sastanka Vertikale sindikata obrazovanja s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem, a od tada nema socijalnog dijaloga u toj djelatnosti, upozorili su sindikalni čelnici na današnjoj konferenciji za novinare.

Ministar nam je na tom sastanku ponudio viziju ušteda u prosvjeti i znanosti, kako je vide on i ministar financija Slavko Linić, a nakon što to nismo prihvatili dijalog je prekinut, ustvrdio je predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec. Nakon toga Jovanović nam se ukazivao samo u medijima gdje je optuživao, prijetio i govorio neistine, kaže Mihalinec. Sramota je što Jovanović ne razvija socijalni dijalog sa zaposlenima u obrazovanju, nego se oslanja na savjete 13 zaposlenih u svojem kabinetu, koji svi zajedno nemaju ni godinu dana staža u obrazovnom sustavu, rekao je Mihalinec.

Vertikala sindikata obrazovanja, u kojoj su sindikati osnovnog i srednjeg školstva, te visokog obrazovanja i znanosti, stoga jedini boljitak za sebe vide u Jovanovićevu odlasku s mjesta ministra i promjeni na čelnom mjestu Ministarstva. Dosadašnji predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić podsjetio je kako je Jovanović bio prvi ministar koji je digao ruku za smanjenje prava zaposlenih u obrazovanju. Komentirajući povećanje plaća za siječanj u zdravstvu, Laktašić je rekao da bi Vlada trebala vratiti prosvjetarima barem dodatak na plaću od 3, 5, 7 i 9 posto.

Iako je bilo najavljeno da će se taj ukinuti dodatak vratiti, po sindikalnim informacijama, zaposlenima u osnovnim i srednjim školama umjesto toga će se povećati koeficijenti za pet posto.

Komentari (7)
Pogledajte sve


Nemaju godinu staža u obrazovanju, ali imaju dugi staž u stranci.

Jedan vrlo mudar covjek jednom davno je izjavio:
“Ne možemo riješiti probleme koristeći istu logiku koju smo koristili kada smo ih stvorili.”

Samo totalni imbecil moze ocekivati da probleme u nekom sustavu rijese ljudi koji su doveli sustav u situaciju da nesto u njemu treba rjesavati.

Nemaju godinu staža u obrazovanju, ali imaju dugi staž u stranci.

Užas!!!
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=26186:slaven-letica-pedofilija-u-ministarstvu-obrazovanja&catid=30:ostalo&Itemid=24

da je voda u vodokotliču, nebi je pustio nakon sr..a, da mi školjka ipak ostane čišća i mirišljavija

New Report

Close