Josipović: Važno je informirati i o uspješnim tvrtkama

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. siječanj 2013. u 17:35
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Josipović je rekao kako je upravo otvaranje novih pogona jedini i mogući put smanjivanja nezaposlenosti i zastrašujućih brojki.

 Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas nakon otvaranja novog pogona tvrtke PIP u Pisarovini kako je vrlo važno da u medijima ne budu samo informacije o nezaposlenima, što je vrlo veliki društveni problem, i o propasti tvrtki i neplaćanju poreza, nego i o uspješnim tvrtka u hrvatskom gospodarstvu, kao što je tvrtka PIP i njezin novi pogon.

Na upit kada možemo očekivati zaustavljanje negativnih trendova, Josipović je rekao kako je upravo otvaranje novih pogona jedini i mogući put smanjivanja nezaposlenosti i zastrašujućih brojki.

Nezaposlenost je ne samo ozbiljan općedruštveni i gospodarski problem nego i problem svakog građanina ili građanke bez posla i njihove obitelji. Mislim da u ovom trenutku nema važnije zadaće nego rješavanje problema nezaposlenosti, a to je moguće samo novim investicijama, istaknuo je Josipović.

Broj osoba evidentiranih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ) danas je prešao 370.000, a oko podneva je, po dnevnim podacima HZZ-a, trenutačni broj nezaposlenih bio 370.197 osoba.

Upitan o kritikama na vladin Prijedlog Zakona o strateškim investicijskim projektima, predsjednik Republike je ustvrdio da su pretjerani strahovi koji se tiču otuđenja nacionalnog bogatstva.

"Treba sjesti i razgovarati. Hrvatskoj trebaju investicije i Hrvatska treba angažirati potencijale koje ima", rekao je Josipović i dodao da "šume i livade i poljoprivredno zemljište izvan funkcije ne vrijede puno". Čuvamo naše nacionalno bogatstvo, ali ga i stavljamo u funkciju, pojasnio je Josipović.

Na novinarski upit o noćašnjoj eksploziji u samom središtu Zagreba, predsjednik Josipović je rekao kako nažalost postoje ljudi u Hrvatskoj koji ju žele držati taocem ugrožavanjem sigurnosti i postavljanjem eksplozivnih naprava.

"Vidimo da i u ovom slučaju primarno cilj nije bio stradavanje ili razaranje većih razmjera, nego širenje atmosfere nesigurnosti. Hrvatska jest sigurna zemlja to će i ostati i siguran sam da će, kao i u prethodnom slučaju, policija vrlo brzo naći počinitelja", ustvrdio je.

Odgovarajući na tvrdnje da europarlamentarci pritišću Sloveniju da ratificira hrvatski pristupni ugovor s EU, Josipović je odgovorio da su Slovenija i Hrvatska susjedne zemlje koje moraju razgovarati i koje će, uvjeren je Predsjednik, naći zajednički jezik. "Pustimo onima koji pregovaraju, stručnjacima, da nađu rješenje pa ćemo ga komentirati", rekao je predsjednik Republike Ivo Josipović.

Komentirajte prvi

New Report

Close