Josipović: Usporavanje pada BDP-a je određeni znak optimizma

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. kolovoz 2013. u 14:25
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Ivo Josipović rekao je kako pad BDP-a nije dobra vijest, ali i da je usporavanje njegova pada “određeni znak optimizma” da se taj trend mijenja.

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je danas kako pad bruto društvenog proizvoda (BDP) nije dobra vijest, ali i da je usporavanje njegova pada "određeni znak optimizma" da se taj trend mijenja.

"Da bi smo taj mogući znak optimizma prepoznali treba pričekati još jedan period i vidjeti hoće li se taj trend nastaviti. U međuvremenu treba poduzeti sve kako bi se privukli investitori, otvarala radna mjesta te poticalo malo, srednje i veliko poduzetništvo jer bez toga, poboljšanja samog po sebi neće biti", rekao je predsjednik Josipović novinarima nakon susreta s građanima u Uredu predsjednika upitan kako komentira pad BDP-a u drugom tromjesečju za 0,7 posto.

Upitan je li za Vladu veći problem pad BDP-a ili deficit, odgovorio je kako Hrvatska ima nekoliko vidljivih problema u gospodarstvu, a među njima je i deficit, koji je ozbiljan. Drugim problemima smatra neuravnoteženost platne bilance, pitanje nezaposlenosti i sl. "Svi problemi su važni, trebaju se riješavati i imaju isti korijen", kazao je predsjednik Josipović. Naglasio je kako osobno po tom pitanju potiče Vladu RH da bude bolja.

Komentari (24)
Pogledajte sve

Evo nam opet naseg Predsjednika u stilu Mozda.

Mozda je napravljen zaokret, a mozda i nije.

Bravo gospodine Mozda.

retro
Twixer:
“Bilo bi najbolje u Hrvatsku dovesti novu Vladu.
Po mogućnosti ljude koji su taj posao već radili u Njemačkoj jer su se oni u cijeloj Europi, pa i šire, iskazali kao najuvježbaniji i najefikasniji tim kada je riječ o vođenju ekonomske politike i izlaska zemlje iz krize.”

“Mislim da time ne bi napravili nista dobroga.
Bilo bi jos puno gore.
I najgora vlada koju je izabro narod je jos uvijek puno bolja nego ona koja mu je nametnuta.

Zamisli kako bi narod postupio prema nekome ko mu: ukine regres, ukine bozicnicu, ukine pusenje u kaficima, zabrani kladionice, ogranici godisnji na dva tjedna, ukine invalidsku mirovinu, ukine benificirani radni staz, ukune POS stanogradnju, uved placanje skolarine na fakultetima, ukine subvencije za vrtice, ukine besplatan studentski prijevoz, ukine subvencioniranje studentskog smjestaja i hrane, poveca poreze na nekretine za 10X, uvede porez na dividende, capital gain, orocenu stednju, smanji poreze na place, smanji izdvajanje iz place za zdravstveno 10X, smanji izdvajanje za mirovinsko 7X, poveca neoporezivi dio dohodka na 55000 Kn (za svako dijete jos 30000) i smanji PDV za 8% . Netko ko te stimulira da radis, ucis i zaradis, a ne da zivis od socijalnih davanja i subvencija. ”

“Vlast dolazi od naroda, a politicari su samo slika njegova.

Nije problem u vladi, problem je u onima koji je biraju.

I dok se oni ne promjene bolje biti nece. ”


Jadna je zemlja koju bakice moraju izvlaciti iz krize. Da ti je stalo do zemlje, ostao bi tu i pokazao svoju pamet na djelu umjesto sto si podvio rep i pobjego napolje da bi sad solio pamet…Hrvati su prvaci svijeta kad im se nesto pokloni al kad treba prionut ka poslu, bjeze glavom bez obzira…

Jadna je vlast koja misli da će je izvesti iz krize porezna represija nad bakama na placu.

Ali dobro to je Linić sa srednjim imenom Jad.

Jado Slinić.


Jadna je zemlja koju bakice moraju izvlaciti iz krize. Da ti je stalo do zemlje, ostao bi tu i pokazao svoju pamet na djelu umjesto sto si podvio rep i pobjego napolje da bi sad solio pamet…Hrvati su prvaci svijeta kad im se nesto pokloni al kad treba prionut ka poslu, bjeze glavom bez obzira…

Hrvati su isti kao i drugi. Idu raditi tamo gdje se vise isplati. Zasto bi ostali raditi tamo gdje se ne isplati.

Da je u Hrvatskoj dobro raditi, dolazili bi raditi ljudi iz drugih zemalja. Svi ovi iz EU sada bez ikakvih zapreka mogu dobiti posao. Pa opet jako malo ih dolazi raditi u Hrvatsku.

New Report

Close