Janica Kostelić napustila Vladu RH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. studeni 2019. u 15:27
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Na zatvorenom dijeli Vladine sjednice donesene su još neke neke kadrovske odluke.

 Vlada RH u petak je na zatvorenome dijelu sjednice razriješila, na osobni zahtjev,  državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za šport, Janicu Kostelić, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

 Također je, na osobni zahtjev, Vlada razriješila dosadašnjeg direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavka Čukelja. Vršiteljem dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, imenovan je Krešimir Žunić.

 Na zatvorenom dijeli Vladine sjednice donesene su još neke neke kadrovske odluke.

 Vlada je državnog službenika Matu Škrabala ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za multilateralu i globalna pitanja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

 Državni službenik dr. Petar Mihatov ovlašten je za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

 Vlada je dala ponovno ovlaštenje državnoj službenici Ines Pavlačić za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Karlovačkoj županiji, s danom 29. studenoga do 31. prosinca 2019. godine, kada ured državne uprave prestaje s radom.

 Državnom službeniku Draženku Janjuševiću, Vlada je ponovno dala ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji, sa 29. studenoga  do 31. prosinca 2019., kada ured prestaje s radom.

 Na osobni zahtjev, Vlada je razriješila dosadašnjeg predstojnika Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji Branimira Posavca, s danom 15. prosinca 2019. Državnoj službenici Ingrid Šoltić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Međimurskoj županiji, sa 16. prosinca do 31. prosinca 2019., kada ured prestaje s radom.

 Na osobni zahtjev razriješen je i dosadašnji predstojnik Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Baldo Pušić, s 15. prosinca 2019. te je državnoj službenici Danijeli Glavić Miletić dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u toj županiji, sa  16. prosinca  do 31. prosinca 2019. godine, kada ured državne uprave prestaje s radom.

 Državnom službeniku Sandru Mustafagiću povučeno je ovlaštenje za poslove zamjenika državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu. Istodobno, Vlada je Mustafagića imenovala zamjenikom državnoga tajnika Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu, na temelju postupka provedenog po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

 Zbog prestanka rada Odbora za javni nadzor revizije i prijenosa njegovih nadležnosti u Ministarstvo financija, sukladno Zakonu o reviziji, razriješeni su sljedeći članovi tog Odbora:  Željko Faber, Andreja Hašček, Anka Gospodinović, Danijela Stepić, Tomislav Jelinić, prof. dr. Hrvoje Markovinović i prof. dr. Lajoš Žager.

 Razriješen je dosadašnji član Upravnoga vijeća Centra za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija Damir Župan. Novom je članicom Upravnoga vijeća toga Centra,  kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Mirta Mandić.

 Vlada je razriješila dosadašnjega člana Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o zaštiti mađarske manjine u Republici Hrvatskoj i hrvatske manjine u Republici Mađarskoj, Silvija Kusa. Novom je članicom ovoga međuvladinog mješovitog odbora, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, imenovana Ingrid Szabo, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

 Vlada je verificirala stajališta za sastanak Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu (FAC Development) koje se održava 25. studenoga 2019. godine. Riječ je o pregovaračkim pozicijama koje Republika Hrvatska zastupa prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, dodaje se.

 Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade RH u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor, navedeno je u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close