Jakovina i Linić na sastanku sa seljacima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. kolovoz 2013. u 14:51
Tihomir Jakovina. Photo: Slavko Midžor/PIXSELL

U Ministarstvu poljoprivrede u tijeku je sastanak ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i ministra financija Slavka Linića s predstavnicima seljačkih udruga.

U Ministarstvu poljoprivrede u tijeku je sastanak ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i ministra financija Slavka Linića s predstavnicima seljačkih udruga koji traže isplatu preostalih poticaja i korekciju cijene pšenice.

Predstavnici seljačkih udruga uvjetovali su da na današnjem sastanku, odnosno pregovorima, sudjeluju premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić prijeteći u protivnom općom blokadom prometnica u Hrvatskoj.

Seljaci traže da im se isplati više od 450 milijuna kuna zaostalih poticaja. S druge strane ministar Jakovina ističe da je ove godine isplaćeno 2,4 milijardi kuna poticaja i to znatno ranije nego prethodnih godina te da je isplaćeno onoliko koliko je bilo na raspolaganju u proračunu.

Poljoprivrednici su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice smatrajući da ona ne bi trebala biti niža od 1,38 kuna koliko je bila prošle godine.

Jutros je održan i sastanak seljaka s otkupljivačima pšenice, ali za sada nema informacija je li postignut kakav dogovor.

Dok traju pregovori nastavljaju se prosvjedi poljoprivrednika u više županija, koji traju od srijede.

Komentirajte prvi

New Report

Close