Izračunali smo koliko godina trebate raditi da napunite Abramovičevu jahtu

Autor: Zvonimir Varga , 01. listopad 2015. u 14:09
Foto: Pixsell

Izračunom smo došli do vrlo zanimljivog, ali i (ne)očekivanog podatka.

Kako je nedavno jahta Eclipse u vlasništvu Romana Abramoviča došla po gorivo u dubrovačku Luku Gruž, a danas je Državni zavod za statistiku objavio iznos prosječne plaće za srpanj, izračunali smo koliko bi svaki građanin u Hrvatskoj trebao raditi za jedan tank jahte ruskog milijardera.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za srpanj iznosila je 5.716. kuna, a 750 tona goriva za puni tank Abramovičeve jahte stoji milijun eura ili oko 7,600.000 kuna. 

Izračunom smo došli do vrlo zanimljivog, ali i (ne)očekivanog podatka: građanin sa prosječnom neto plaćom u Hrvatskoj morao bi raditi 110 godina za samo jedan puni tank Abramovičeve jahte Eclipse.

Usput rečeno, da bi se jahta napunila potrebno je više od 40 cisterni uz 40 sati punjenja, a sama vrijednost jahte procijenjena je na 340 milijuna eura.

Super dugačku jahtu od 163 metra Abramovič si je poklonio za novu 2010. godinu, a od karakteristika valja istaknuti težinu od 13,000 tona, širinu od 21 metra, te cijenu godišnjeg održavanja od 30 milijuna eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close