Ivić Pašalić nakon samo šest mjeseci podnio ostavku u HGK

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na dopunjenom dnevnom redu današnje sjednice Izvršnog odbora Udruženja drvno-prerađivačke industrije, nalazi se molba predsjednika Udruženja dr. Ivića Pašalića za njegovo razrješenje, s prijedlogom da isto stupi na snagu 16.12.2016.

U širem obrazloženju ostavke Pašalić navodi da je u posljednjih šest mjeseci od izbora uložio puno vremena i truda kako bi Udruženje ostvarilo zacrtane ciljeve prilikom njegovog izbora u svibnju ove godine. «Najviše smo se bavili pitanjima sirovine, njezine kupnje i kontrole, kooperacijama i odobrenim rabatima», ističe Pašalić, dodajući da je u sve ove aktivnosti uložio puno radnog vremena i energije. «Istodobno, nedostajalo mi je vremena za posao u tvrtki, te za moje druge osobne i obiteljske obveze», navodi se u obrazloženju. «Vrijeme koje je pred nama, s novom Vladom u mandatu, uskoro i novom upravom Hrvatskih šuma d.o.o., je vrijeme u kojem će se trebati aktivno boriti za interese našeg sektora, stoga smatram bitnim izabrati novoga predsjednika Udruženja, koji će ovaj važan posao raditi još bolje i kvalitetnije», zaključuje Pašalić u svom obrazloženju. Pašalić predlaže da ostane aktivan u Udruženju kroz članstvo u Izvršnom odboru. 

Ivić Pašalić je nakon višegodišnje političke karijere na važnim pozicijama u Uredu Predsjednika RH i u stranci HDZ ostvario ulazak u poslovni sektor, djelujući u građevinskom i drvoprerađivačkom sektoru, a izborom na mjesto predsjednika Udruženja pri HGK, nametnuo se kao glavni pregovarač s Hrvatskim šumama te s nadležnim tijelima za ovaj sektor. Dio sektorskih analitičara smatra da je ostavka logičan slijed događaja povezan s mogućim posljedicama istrage oko bivše Hypo banke u Austriji, ali i pritiska nove Vlade koja preko HGK želi isključiti iz kruga mogućih sugovornika Vlade osobe konzervativnijih političkih svjetonazora i stajališta. Pašalić će danas na predmetnoj sjednici Izvršnog odbora predložiti politiku kontinuiteta i izbor njegovog nasljednika sredinom prosinca. 

Komentari (7)
 • Funky
  Funky 9:28 19.11.2016.

  gdje god se ovaj pojavi, trava ne raste.

 • miami
  miami 8:35 19.11.2016.

  ..zakašnjeli osjećaj stjecanja novaca bez rada….?

 • Fishriba
  Fishriba 20:27 18.11.2016.

  Ha ha ha! sve znamo, sve nam je jasno!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve