Ivić Pašalić nakon samo šest mjeseci podnio ostavku u HGK

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2016. u 11:04
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na dopunjenom dnevnom redu današnje sjednice Izvršnog odbora Udruženja drvno-prerađivačke industrije, nalazi se molba predsjednika Udruženja dr. Ivića Pašalića za njegovo razrješenje, s prijedlogom da isto stupi na snagu 16.12.2016.

U širem obrazloženju ostavke Pašalić navodi da je u posljednjih šest mjeseci od izbora uložio puno vremena i truda kako bi Udruženje ostvarilo zacrtane ciljeve prilikom njegovog izbora u svibnju ove godine. «Najviše smo se bavili pitanjima sirovine, njezine kupnje i kontrole, kooperacijama i odobrenim rabatima», ističe Pašalić, dodajući da je u sve ove aktivnosti uložio puno radnog vremena i energije. «Istodobno, nedostajalo mi je vremena za posao u tvrtki, te za moje druge osobne i obiteljske obveze», navodi se u obrazloženju. «Vrijeme koje je pred nama, s novom Vladom u mandatu, uskoro i novom upravom Hrvatskih šuma d.o.o., je vrijeme u kojem će se trebati aktivno boriti za interese našeg sektora, stoga smatram bitnim izabrati novoga predsjednika Udruženja, koji će ovaj važan posao raditi još bolje i kvalitetnije», zaključuje Pašalić u svom obrazloženju. Pašalić predlaže da ostane aktivan u Udruženju kroz članstvo u Izvršnom odboru. 

Ivić Pašalić je nakon višegodišnje političke karijere na važnim pozicijama u Uredu Predsjednika RH i u stranci HDZ ostvario ulazak u poslovni sektor, djelujući u građevinskom i drvoprerađivačkom sektoru, a izborom na mjesto predsjednika Udruženja pri HGK, nametnuo se kao glavni pregovarač s Hrvatskim šumama te s nadležnim tijelima za ovaj sektor. Dio sektorskih analitičara smatra da je ostavka logičan slijed događaja povezan s mogućim posljedicama istrage oko bivše Hypo banke u Austriji, ali i pritiska nove Vlade koja preko HGK želi isključiti iz kruga mogućih sugovornika Vlade osobe konzervativnijih političkih svjetonazora i stajališta. Pašalić će danas na predmetnoj sjednici Izvršnog odbora predložiti politiku kontinuiteta i izbor njegovog nasljednika sredinom prosinca. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

gdje god se ovaj pojavi, trava ne raste.

..zakašnjeli osjećaj stjecanja novaca bez rada….?

Ha ha ha! sve znamo, sve nam je jasno!

Izgleda da je taj Pašalić ulazi u mnoge poslove kojima nije dorastao. Nije li počeo kao zatvorski liječnik? I kako je sada kao neuspješni građevinski poduzetnik ( zapravo vrlo uspješan skupljač novca) došao na poziciju predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije?! Taj samo osniva razna poduzeća, udruženja, ortakluke, vrlo raznolikih djelatnosti. Stvarno je neumoran.

New Report

Close