Interes građana veliki: Više od 1.900 zahtjeva za energetsku obnovu

Autor: Poslovni.hr , 02. lipanj 2015. u 10:25
Foto: Thinkstock

Fond na raspolaganju ima gotovo 200 milijuna kuna namijenjenih bespovratnim subvencijama za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

U prvih mjesec dana od objave natječaja za subvencije namijenjene energetskoj obnovi obiteljskih kuća Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaprimio je više od 1.900 zahtjeva građana, objavio je Novi list. Podsjetimo, Fond na raspolaganju ima gotovo 200 milijuna kuna namijenjenih bespovratnim subvencijama za energetsku obnovu obiteljskih kuća građevinske bruto površine do 600 četvornih metara, koje imaju najviše tri stambene jedinice, i u kojima je više od polovice površine namijenjeno stanovanju. 

Dobiti se može od 40 do 80 posto sredstava od ukupne investicije, pri čemu najviše 168.000 kuna na područjima od posebne državne skrbi i u prvoj skupini otoka (Vis, Susak, Dugi otok, Zlarin i mnogi drugi nerazvijeni ili nedovoljno razvijeni, odnosno mali, povremeno nastanjeni otoci), do najviše 126.000 kuna za kuću u brdsko-planinskom području i na ostalim otocima, te do najviše 84.000 kuna na svim drugim područjima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close