Naši inovatori u Kanadi osvojili 12 odličja

Hrvatski izumitelji na izložbi u Torontu nagrađeni su pet zlatnih medalja Hrvatski izumitelji na izložbi u Torontu nagrađeni su pet zlatnih medalja

Izložba je održana u Torontu.

Hrvatski inovatori su prvi puta nastupili na međunarodnoj izložbi inovacija i natjecanju inovatora iz 42 države svijeta iCAN 2018, održanoj u Torontu, a njih devetero osvojilo je ukupno 12 odličja.

Kako se navodi u priopćenju Saveza inovatora Zagreba, najuspješniji hrvatski predstavnik su Melita Pavlek- Moćan i Mira Moćan, iz tvrtke Cosmei d.o.o. s inovacijom C Collagen Cream C vitamin +  Hyaluron skin matrix repair - osvojili su zlatno odličje i Posebnu nagradu Best Invention Award.

Zlatni hrvatski inovatori su Zvonimir Viduka (Altpro d.o.o.) za inovaciju pod nazivom Željezničko cestovni prijelaz RLC23; potom Vjekoslav Majetić (DOK-ING d.o.o.) za inovaciju Rudarski buldožer - MVD-XLPD; Mirjana Brlečić (Priroda liječi d.o.o.) za inovaciju pod nazivom Hyaluron + vitamins intenzivna revitalizirajuća linija, Tomislav Bronzin (Citus d.o.o.) za inovaciju C@N Motion Smart Customer Engagement - Digital Platform with Gesture Controlled User Interface & Augmented Reality. 

Srebrna odličja osvojili su Almir Karabegović (Adleja d.o.o.) za izum Kontracepcijske spirale za pse, potom učenik Poštanske i telekomunikacijske škole Jakov Damjanović  za inovaciju Mjerilo pH vrijednosti tla, Matej Bošnjak za inovaciju Umjeravanje kuta i nagiba. Marko Kravar (Termist d.o.o.) za inovaciju Nautička oprema osvojio je brončano odličje.

"Osobito smo ponosni na izuzetne uspjehe, srebrne medalje mladih zagrebačkih inovatora Jakova Damjanovića i Mateja Bošnjaka, koji su osvojili i Posebne nagrade Special Inventor Award", istaknuo je u svom priopćenju Ladislav Prežigalo, predsjednik Saveza inovatora Zagreba.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!