Ingra uspješno završila radove na iračkoj hidroelektrani Haditha

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2013. u 11:18
Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Ingra je putem Zagrebačke burze izvijestila da je tvrtka uspješno završila radove vrijedne 5,8 milijuna eura.

Ingra je putem Zagrebačke burze izvijestila da je tvrtka uspješno završila radove vrijedne 5,8 milijuna eura kojima je rehabilitirana turbina, generator i pripadajuća hidromehanička oprema na jedinici broj jedan HE Haditha u Iraku. 

Tijekom osamdesetih INGRA je bila nositelj ugovora za izgradnju kompletne HE Haditha (6 x 110 MW) što je omogućilo sklapanje ovog posla. Jedinica broj jedan bila je van pogona 12 godina, a zahvaljujući specifičnom i stručnom znanju Ingrinog osoblja, uspješno je puštena u pogon i komercijalni rad u punoj snazi od 110 MW. 

"INGRA očekuje još dobrih vijesti o sklapanju novih ugovora na tržištima Iraka i Bliskog istoka. Nakon obnove prve jedinice, INGRA se natječe za dobivanje radova na rehabilitaciji ostalih pet jedinica HE Haditha. INGRA u Iraku posluje od 1964. godine i jedna je od rijetkih kompanija koja nije zatvorila svoje predstavništvo ni u razdoblju najžešćih sukoba. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih INGRA uživa naklonost iračkih investitora", stoji u obavijesti.

Komentirajte prvi

New Report

Close