Hrvatski Savjet za zelenu gradnju ima novo vodstvo

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2013. u 10:25
Vedrana Likan i Hrvoje Kvasnička (Press foto)

U Zagrebu je 25. travnja 2013 godine u Hrvatskoj komori inženjera građevinarstva održana godišnja Generalna Skupština Savjeta za zelenu gradnju.

U Zagrebu je 25. travnja 2013 godine u Hrvatskoj komori inženjera građevinarstva održana godišnja Generalna Skupština Savjeta za zelenu gradnju na kojoj su predstavnici članova Savjeta na dvogodišnji mandat birali 9 novih članova Upravnog odbora, među kojima i novog predsjednika, potpredsjednika i rizničara.

Za novog predsjednika Savjeta za zelenu gradnju izabran je većinom glasova Hrvoje Kvasnička iz tvrtke Jones Lang LaSalle, dosadašnji potpredsjednik. Funkciju potpredsjednika Savjeta preuzima Mark Gero, direktor tvrtke Eco Logic System d.o.o., koji je u proteklom mandatu bio član Upravnog odbora Savjeta te predsjednik Savjeta od 2009 do 2011.

Za novog rizničara izabran je Sandro Vlačić iz tvrtke Holcim Hrvatska d.o.o., koji je u Savjetu aktivan i kao predsjednik radne skupine „Marketing i eventi“ te predavač u okviru jednogodišnje multidisciplinarne edukacije „Green Building Professional“ na temu „Održivi materijali i resursi“. Na Generalnoj Skupštini birano je i 6 kandidata za mjesta u Upravnom odboru, te su od ukupno 13 nominiranih, odabrani slijedeći članovi Upravnog odbora: Natko Bilić, direktor tvrtke Planetaris d.o.o., Kajo Ferić, tehnički savjetnik iz tvrtke Cemex, Antonija Mušović, direktorica tvrtke AGC Flatt Glass Adriatic d.o.o., Tomislav Perković, voditelj projekata Verdispar International d.o.o., Arn Willems, CEO GTC Nekretnine Zagreb d.o.o. te Vlasta Zanki, direktorica tvrtke HEP ESCO d.o.o. Članovi Upravnog odbora su i Mirela Budojević iz Zagrebačke banke d.d., te odvjetnik Igor Mucalo iz odvjetničkog društva Veršić & Marušić, izabrani na lanjskoj Godišnjoj skupštini na dvogodišnji mandat.

Dosadašnja predsjednica Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj, Vedrana Likan, direktorica tvrtke International d.o.o., i inicijatorica osnivanja Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj, na Generalnoj je skupštini izjavila: „Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj na mnogo je načina obilježio razvoj zelene ekonomije u Hrvatskoj te pozicionirao mnoge institucije, tvrtke i organizacije kao društveno odgovorne upravo kroz kontekst njihove posvećenosti zelenoj gradnji. Za razliku od 2009, kada smo krenuli sa radom, danas je pojam zelene gradnje u Hrvatskoj opće prepoznat. Naši edukativni programi iznjedrili su mnoge stručnjake koje danas prepoznaje domaća i međunarodna zajednica. Naša suradnja sa Predsjednikom i Vladom RH, predstavnicima međunarodne zajednice u Hrvatskoj, strukovnim Komorama, državnim Agencijama, akademskom zajednicom, medijima, te ponajviše sa aktivnim gospodarskim subjektima koji su se tijekom svih ovih godina pokazali ključem opstanka našeg gospodarstva, utjecali su na činjenicu da je hrvatski Savjet za zelenu gradnju postao i ostao prepoznat od europske mreže Savjeta i Svjetskog Savjeta za zelenu gradnju sinonimom propulzivnog, ambicioznog i uspješnog nacionalnog Savjeta“.

Hrvoje Kvasnička, novi predsjednik Savjeta, obratio se sudionicima Skupštine s porukom da će nastaviti sa strategijom daljnjeg razvoja Savjeta kao respektabilne institucije na području zelene gradnju kakvom su je pozicionirali dosadašnji predsjednici, Gero i Likan, te istaknuo da će fokus njegova predsjedavanja Savjetom biti na edukacijama i širenju znanja o zelenoj gradnji kroz stručnu javnost. Također, Kvasnička je naglasio: „Stručnjaci i opća javnost na području Zagreba i šire okolice iznimno su dobro upoznati s idejom zelene gradnje i implementacijom međunarodnih standarda za zelenu gradnju na tržištu nekretnina; sada nam predstoji širenje ove ideje u svim dijelovima Hrvatske, te pružanje podrške Savjetima za zelenu gradnju u regiji, čime smo već od World Green Building Council-a prepoznati kao aktivni i vrlo vrijedan Savjet. Ujedno, daljnja podrška svim članovima Savjeta i intenzivnija suradnja s njima također je jedan od mojih prioriteta na mjestu Predsjednika Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj“.

Komentirajte prvi

New Report

Close