Hrvatske tvrtke sklopile višemilijunske poslove u Rusiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. rujan 2016. u 09:42
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Na zajedničkom izložbenom prostoru HGK, svoje proizvode su predstavili Podravka, Maraska, Mlinar, Zvečevo, Belje, Sardina Postira, Badel 1862, Eurocompany, Kaprina, Vegetariana, Fami i Anamarija Kava.

Hrvatske tvrtke sklopile su višemilijunske ugovore s ruskim distributerima na međunarodnom sajmu prehrambene industrije "World Food Moscow", koji se održava od 12. do 15. rujna, izvjestili su u četvrtak iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Postirska Sardina ugovorila je nove narudžbe svojih proizvoda u vrijednosti od 3 milijuna kuna preko ruskog distributera Hayat service-a, a tvrtka Kaprina zaključila je ugovore o prodaji dodataka prehrani u iznosu od 1 milijun kuna putem svoje ruske podružnice Kaprina Moskva.

Eurocompany je dogovorio suradnju s ruskom tvrtkom Be fresh u području prodaje orašastih plodova i suhog voća, dok je Maraska zaključila predugovor s distributerima za rusko tržište, a s izvozom se kreće početkom slijedeće godine.

"Nastup na ovom sajmu omogućuje sklapanje izravnih kontakata s ruskim partnerima, prije svega zbog plasmana proizvoda hrvatske prehrambene industrije na tom značajnom, velikom tržištu", rekao je direktor predstavništva HGK u Moskvi Jakov Despot

Dodao je kako će predstavništvo HGK, u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom te predstavništvom HTZ-a i dalje raditi na okupljanju i animiranju hrvatske poslovne zajednice, sa ciljem daljnjeg učvršćivanje pozicije hrvatskoga gospodarstva na ruskom tržištu.

U okviru sajma, HGK je organizirala poslovnu konferenciju i B2B razgovore na kojima su sudjelovali brojni predstavnici hrvatskih i ruskih tvrtki.

Potpredsjednik tvrtke Podravka za regiju Rusije i Zajednicu neovisnih država Damir Perlok predstavio je poslovne uspjehe Podravke na ruskom tržištu. "Podravka je u posljednje dvije godine, zahvaljujući novom poslovnomu modelu, ostvarila najveći rast prodaje u posljednjih 20 godina", istaknuo je Perlok naglasivši da upravo sada, u vrijeme političke i gospodarske krize, treba ostati ili doći na to tržište kako bi se osigurale dobre pozicije za budućnost.

Na zajedničkom izložbenom prostoru HGK, svoje proizvode su predstavili Podravka, Maraska, Mlinar, Zvečevo, Belje, Sardina Postira, Badel 1862, Eurocompany, Kaprina, Vegetariana, Fami i Anamarija Kava.

Hrvatske tvrtke na sajmu su nastupile u organizaciji Predstavništva HGK u Ruskoj Federaciji te uz potporu Veleposlanstva RH u Ruskoj Federaciji i predstavništva Hrvatske turističke zajednice, navode iz HGK.

Komentirajte prvi

New Report

Close