HRT objavio iznose svih plaća, provjerite koliko zarađuju glavni ljudi

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2015. u 19:45
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska radiotelevizija objavila je sve podatke o prosječno isplaćenima bruto plaćama svih zaposlenika HRT-a u prvom kvartalu 2015. godine.

HRT piše da je prva javna ustanova u Republici Hrvatskoj koja se odlučila na ovaj potez.

Navodi da se pri objavljivanju podataka ''osobito vodio računa o poštovanju svih pozitivnih pravnih propisa Republike Hrvatske, posebice Zakona o HRT-u, Zakona o radu, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o pravu na pristup informacijama. Objava ovih podataka poštuje i mišljenje povjerenice za informiranje RH''.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman otkrio je i zbog čega je podatke objavio sada, a ne prije, kada je na njima inzistirao Sabor.

"Kao glavni ravnatelj HRT-a nikada nisam imao namjeru tajiti plaće zaposlenika jer nemamo što skrivati. Radimo transparentno i odgovorno, a to pokazuju rezultati. Mi smo danas objavili sve što smo mogli i smjeli, a da pri tome nismo prekršili zakone Republike Hrvatske. Objavili smo bruto plaće i nismo otkrivali osobne podatke zaposlenika. Osim mojih, a ja sam ih pristao otkriti. Sabor je tražio nešto drugo, osobne podatke i neto iznose plaća. Time se, zbunjujući javnost, vješto manipuliralo", rekao je Radman.

Najveću plaću ima Radman i ona iznosi 42.073,58 kuna. Druga po veličini pripada ravnatelju PJ-a – 31.235,78 kuna, treća novinaru-mentoru i iznosi 26.695,77 kuna. Četvrta po veličini je plaća savjetnika-mentora i mjesečno izosi  24.322,08 kuna.

Novinari-urednici imaju bruto plaću 8.669,82 kuna, komentatori 17.120,75 , a izvršni urednici 23.215,83 kuna. Glavni urednik dobiva 21.092,96 kuna.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Koliko novca za jad i bijedu od programa…
A cujte, moraju se vuci odnekle te torbe, a kud bolje mjesto od HRTa i Lutrije? Nece to drzava dati tako lako.


JRT

[emo_palacg] kratko i na žalost istinito.

JRT

hoćemo referendum o ukidanju TV pretplate!!! zašto bismo mi financirali očajan HRT program i besplatno reklamiranje političara?! neka HRT postane tržišna kuća kao i svi ostali pa neka si plaće zarade i opravdaju ih na tržištu! ne želim sufinancirati plaću radmana od 42.000 kn niti nekakvih šefića od 25.000 kn!! pa radman ima duplo veću plaću od predsjednika države?!? HALO??????????

New Report

Close