Hoteli na Jadranu puni do vrha, ‘špica’ počela tjedan dana ranije

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2015. u 09:14
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Zaustavljanje prodaje u hotelima događa se kada su hotelske postelje prodane, a cijelog prošlog tjedna hotelijeri su objavljivali svojim inozemnim i domaćim partnerima da zaustave prodaju jer su hoteli puni.

Dok su prošlogodišnjeg srpnja u ovo vrijeme naši hotelijeri kukali o praznim posteljama, kiši i lošem vremenu koje im nije išlo naruku, ove godine na polovini srpnja većina hotelijera prvi je put ove godine objavila – stop booking jer je popularna 'špica', počela cijelih tjedan dana ranije nego lani!

Nijemci umjesto Rusa

Zaustavljanje prodaje u hotelima događa se kada su hotelske postelje prodane, a cijelog prošlog tjedna hotelijeri su objavljivali svojim inozemnim i domaćim partnerima da zaustave prodaju jer su hoteli puni, piše Slobodna Dalmacija. I to ne samo u srpnju i kolovozu, nego kod većine njih sve do posljednjeg vikenda u rujnu, i to podjednako u Istri, na Kvarneru i u cijeloj Dalmaciji.

'Zaustavili smo prodaju jer trenutno imamo slobodne krevete tek u vikendu 26. rujna. Veliki je pad dolazaka Ukrajinaca i Rusa, ali i Poljaka. Dijelom smo ih nadoknadili većim brojem Skandinavaca i Nijemaca, a od početka rujna sa “Saga Holidaysom” imamo redovite dolaske Britanaca sve do polovine studenog – kaže Bepo Srzić, direktor “Hotela Makarska”, čiji su kapaciteti u svim hotelima i u predsezoni bilježili bolje rezervacije i dolaske za oko 15 posto.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close