HOC Bjelolasica prodaje se u pet cjelina, najskuplja 39 mil. kn

Autor: Suzana Varošanec , 31. ožujak 2015. u 22:00
Turističko naselje Jasenak prodaje se u dvije cjeline/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Najvišu početnu cijenu imaju smještajni kapaciteti u TN Jasenak, uključujući i izgorjeli hotel, te skijalište.

Nekad veliko poduzeće Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica (HOC) d.o.o. u stečaju kreće u postupak prodaje u kojem će se prodavati u pet odvojenih cjelina.

Trgovački sud u Zagrebu donio je zaključke o prodaji koja se obavlja putem prikupljanja pisanih ponuda, a one se dostavljaju na adresu stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina iz Varaždina. Potvrdio nam je to Đuričin navodeći kako je rok za dostavu ponuda osam dana te da počinje teći dan nakon objave poziva u javnom glasilu. 

Jamčevina 5% cijene 
"Idućeg tjedna bit će objavljen oglas na koji se mogu javiti svi zainteresirani investitori", kaže Đuričin, dodajući da jamčevina iznosi pet posto procijenjene vrijednosti svake cjeline. Od pet cjelina svakako najveća je Turističko naselje Jasenak na Bjelolasici, koje se stoga i prodaje u dvije odvojene cjeline. Prvu čine smještajni kapaciteti, uključujući i centralni objekt koji je izgorio u požaru, te sportski objekti, a sve je u potpunosti u vlasništvu HOC-a.

Sudski vještak te je nekretnine zajedno s pripadajućim pokretninama procijenio na 38,8 milijuna kuna.Drugi dio Jasenka čine smještajni kapaciteti u paviljonima koji imaju i druge vlasnike osim HOC-a i zato se prodaju odvojeno, a početna cijena iznosi 9,04 milijuna kuna. Po početnoj cijeni od 10,44 milijuna kuna posebno se nudi Hotel Jastreb u Begovom Razdolju, koji se odmah može koristiti. Zemljište na kojem je preklani izgorio restoran Sabljaci četvrta je cjelina procijenjena na 1,33 milijuna kuna.

Na kraju, prodaje se i upravna zgrada u Ogulinu, što je u naravi kuća u kojoj su bili uredski prostori te Ured direktora i računovodstvo, s pripadajućim zemljištem, a početna cijena je 625 tisuća kuna. Zbog odvojenosti lokacija i različitosti sadržaja skupština vjerovnika je podržala prijedlog stečajnog upravitelja da se prodaja odvija po cjelinama. Ne očekuje se, naime, da će isti investitor biti zainteresiran za zemljište na Sabljacima i za skijalište. 

Tražbine gotovo 40 mil. kn
U stečaju su priznate tražbine u ukupnom iznosu od 39,1 milijun kuna, od čega se na potraživanja radnika i države za doprinose odnosi 1,3 milijuna. Većina razlučnih vjerovnika osigurana je u potpunosti, a to su Centar banka (1,75 mil. kn), RBA (9,5 mil. kn) i Erste (1,4 mil. kn), dok CERP ima hipotekarno osigurano 14 milijuna kuna, a ukupna njegova tražbina iznosi 17,8 milijuna kuna. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Marasovo ruglo neće nitko ni pogledati prije 5 mil.

New Report

Close