Hidroavionima s Kvarnera i u Zagreb

Autor: Poslovni dnevnik , 15. kolovoz 2014. u 15:00
Duško Marušić/PIXSELL

Primorsko-goranska županija podupire projekt povezivanja kvarnerskih otoka hidroavionima, kao i sve ulagače koji će se javiti za taj posao.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je u srijedu da su zadovoljni najavama da će projekt konačno krenuti. Županija će projekt poduprijeti putem svojih lučkih uprava, Ureda za graditeljstvo, a i županijski prostorni plan predviđa takve projekte. Predstavnici županije već su se sastali s predstavnicima tvrtke sa sjedištem u Splitu koja je iskazala zanimanje za taj posao. Njihov poslovni plan predviđa povezivanje hidroavionima u dva bazena. Prvi je riječki, u kojem bi se povezivali Pula, Rijeka i Zadar s kvarnerskim otocima, ponajprije s Lošinjem i Rabom, s mogućnošću proširenja na druge otoke. Drugi bi bio splitski bazen, u kojem bi se povezivali Dubrovnik, Split, Hvar, Lastovo i drugi otoci. Rekao je da postoji i mogućnost povezivanja tih dvaju bazena, kao i mogućnost povezivanja obalnog dijela sa Zagrebom te sa drugim europskih gradovima, primjerice u Italiji i Austriji. Linije bi se održavale cijelu godinu.

Županijska je Lučka uprava izdala koncesiju na 10 godina, čeka da ulagač riješi dokumentaciju, a za posao se mogu javiti i drugi ulagači. U Županiji žele da se Rab, u kojem je projekt najviše odmakao, i iz kojega bi uskoro mogli krenuti prvi letovi prema Splitu, poveže s Rijekom.

Komentari (5)
Pogledajte sve

u odvodnom kanalu Sesvetskog Kraljevca

Jer neko možda Bandiću objasnio da je netko morao odobriti projektantov projekt.

Ako se Bandiću nije sviđalo, onda je mogao intervenirati prije nego se projekt realizirao.

Kad je takav stručnjak.[emo_smijeh]

Tako izvrijeđati čovjeka je sramota, a nije mu dao do riječi.

Čovjek je napravio rješenje s lovom kojom su mu dali na raspolaganje i sigurno je i uštedio.

Sigurno je ušteda sve na novo raditi.

Pa dajem prijedlog da se u odvodnom kanalu omogući sletna staza za hidraavione, kao i prihvatni aerodrom.

Na Savi !?

A gdje će slijetati u Zagrebu? Na Jarunu?[emo_smijesak]

Mogli su ovo napraviti prije 10 godina.

New Report

Close