HDZ obećava za svako dijete 7600 kuna, SDP traži 8000

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2016. u 09:02
Foto: Ivica Galović / Pixsell

Tisuću eura po bebi bilo je predizborno obećanje Domoljubne koalicije.

Od mjere tisuću eura za novorođenče ne odustaje se, poručuje ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, a ministar financija Zdravko Marić detalje o toj mjeri najavljuje uskoro. Tisuću eura po bebi bilo je predizborno obećanje Domoljubne koalicije koje je odjeknulo u predizbornoj kampanji pa se svakodnevno postavljaju pitanja na tu temu. Zasad nitko ne želi govoriti ni o tome kada će mjera zaživjeti ni koliko će se novca u proračunu za njeno provođenje predvidjeti.

Kako piše Večernji list, klub zastupnika SDP-a inicirat će u svom prijedlogu Zakona o naknadi za novorođenu djecu 8000 kuna.

To je 400 kuna više nego što HDZ obećava naći za svako novorođenče. SDP u svom prijedlogu zakona kani tražiti da sve rodilje primaju punu rodiljsku naknadu 12 mjeseci rodiljskog dopusta. Očito smatraju takav zakon nerealnim jer ga puštaju samo zbog reakcije HDZ-a, čiji je šef Tomislav Karamarko govorio da je to ulaganje u budućnost vlastitog naroda i da će novac za tu svrhu lako naći. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Osnovna strategija i HDZ-a i SDP-a je povecati poreze i poticaje. Na taj nacin se povecava cash flow koji stranka kontrolira i omogucuje se prehrana uhljeba.

Hrvatsku ekonomiju unistili su politicari i njihovi poticaji. Oporavka nece biti dok se ne pocnu ukidati poticaji.

Ako zelite nekome pomoci smanjite mu porez. Na taj nacin novac nece ici kroz ruke politicara i pomoc se biti puno efikasnija.

Povecajte neoporezivi odbitak po svakom djetetu. Dugorocna i stablna pomoc umjesto jednokratne populisticke mjere. Porezni odbitak vise stumulira one koji rade, jednokratna isplata vise stimulira one koji ne rade.

8.000 nude iz oporbe SDP kukuriku koji su nas zadužili za 100 miliardi !

100.000.000.000,00 !

Zar to nije predmet za DORH ?

treba prihvatiti prijedlog SDP-a, ionako će nam tečaj € uskoro biti 8,00kn

postavlja se pitanje što ovo sdp nije obećao dok je bio na vlasti?
zahebali su sve birače planom kojim su i došli na vlast, ništa od toga nisu ostvarili i sad im je jedini posao da zahebavaju hdz i kolaliciju jer nemaju ništa pametnijeg . d. koalicija bi sad trebala njih malo zahebavati i smanjiti im saborske plaće . neka smanje i sebi (neće to ni osjetiti jer većina njih je dobro situirana ) , ali i opoziciji , čisto da ih malo bockaju i da ih stave ne u 2. , nego u 3. plan . ovako , dajući im na važnosti, sdp &co. samo su u stanju prouzročiti štetu svim građanima rh.

New Report

Close