Gradnja hotela Korane počinje 2014., Central se ‘otpetljava’

Autor: Agencija VLM , 15. listopad 2012. u 14:28
Hotel Korana / PXL

Imovinskopravni i suvlasnički dio trebao bi biti završen do proljeća u slučaju Centrala, čiji su vlasnici Korana i Grad u omjeru 58:42.

Hotel Korana, Central, Putnik, Hrvatski dom i Mala scena kultna su karlovačka mjesta koja danas predstavljaju najveća gradska rugla. Već godinama Karlovčani od gradske vlasti zahtijevaju i očekuju da se napokon pronađe rješenje za spomenute objekte.

Sud rješava žalbu

Nakon 21 godine propadanja Koranu je kupio karlovački poduzetnik Nikola Hanžel. Rušenje će vjerojatno uslijediti do kraja ove ili početkom iduće godine. Međutim, gradonačelnik Damir Jelić poručio je Karlovčanima da odmah nakon toga ne očekuju i početak gradnje novog objekta.

– U slučaju hotela Korane došlo je do toga da se vlasnik žalio, ali to je formalno i očekujem da se riješi vrlo brzo. Potom se slučaj sa Županijskog vraća na Općinski sud i novi vlasnik, s kojim smo čitavo vrijeme u kontaktu, dobiva sve papire.

Naš bi ured ovih dana trebao dobiti i zahtjev za izdavanje dozvole za rušenje. Potom slijedi urbanistički dio, koji traje otprilike devet mjeseci. Stoga je realno da gradnja počne u 2014. godini – najavio je Jelić. Po njegovim najavama, osim spomenutog, u skorijoj budućnosti mogao bi biti riješen još jedan hotel koji sve više propada.

Zainteresiranih ima

Riječ je o Centralu u središtu Karlovca čiji su vlasnici tvrtka Korana i Grad u omjeru 58:42. Međutim, Žitoproizvod i još dvije tvrtke imaju zabilježbu na tih 58 posto od Korane pa su neriješeni papiri najveća prepreka u obnovi tog objekta. Ipak, Jelić poručuje da bi se imovinskopravni i suvlasnički dio mogao ‘otpetljati’ najkasnije do proljeća.

– Od šest karlovačkih ruina, u ovom smo slučaju najdalje došli u rješavanju. Ne mogu još o konkretnim imenima, ali zainteresirani investitori postoje – rekao je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close