Gdje bezbrižno ljetovati: Hrvatska pri vrhu najsigurnijih destinacija

Autor: Radmila Kovačević/VL , 17. ožujak 2017. u 09:25
Dubrovnik, Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Hrvatska posljednjih godina uživa u imidžu sigurne zemlje.

Na nepopularnoj listi nesigurnih zemalja Tursku slijede Izrael, Egipat, Tunis, Jordan, Maroko, Francuska, Saudijska Arabija i SAD, za koji, recimo, svaki treći anketirani smatra da je nesigurna zemlja. Terorizma se, pritom, boji praktički svaki drugi međunarodni putnik iako, prema istom istraživanju, tek svakom stomilijuntnom uistinu i prijeti takva opasnost. Strah se u svakom slučaju pokazuje pogubnim za industriju putovanja.

Hrvatska posljednjih godina uživa u imidžu sigurne zemlje, a prema IPK World Travel Monitoru, po toj je prednosti postala i globalno prepoznatljiva. Najsigurnijim odredištem za putovanja percipira se Kanada, na tom je laskavom popisu slijede Švicarska, Australija, Skandinavija, Austrija, Poljska, Portugal, Nizozemska te, također visoko plasirana, Hrvatska.

“Hrvatska je trenutačno, uz Grčku i Španjolsku, među najbolje prodavanim destinacijama”, potvrđuje dobre izglede za sezonu 2017. Norbert Fiebig, čelnik njemačkog udruženja agencija i prijevoznika. Domaće turističke vlasti već su to preračunale u mogućih desetak posto više stranih gostiju nego lani. Rijetko dobro posložene karte za naš turizam tako bi u konačnici mogle donijeti dvjestotinjak tisuća novih turista samo iz Njemačke, a u ukupnom broju gostiju barem milijun više.

Komentirajte prvi

New Report

Close