FOTO: Ovako izgleda novi brzi katamaran koji će ploviti između Dubrovnika i Splita

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. svibanj 2015. u 15:00
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Nova brzobrodska linija Split – Dubrovnik – Split te novi katamaran koji će ploviti na ovoj relaciji, “Krilo Star”, predstavljeni su u ponedjeljak u Dubrovniku.

Nova brzobrodska linija Split – Dubrovnik – Split te novi katamaran koji će ploviti na ovoj relaciji, "Krilo Star", predstavljeni su u ponedjeljak u Dubrovniku.

Kako je rečeno na svečanom predstavljanju, ovaj veći i udobniji brod do Korčule može stići za manje od dva sata, a putovanje do Splita traje nešto više od četiri sata.

"Krilo Star" novi je brod u floti kompanije "Kapetan Luka" iz Krila Jesenice. Nakon uspješne sezone 2014. na brzobrodskoj liniji Split – Dubrovnik – Split, koju je održavao brod "Krilo", novu sezonu započinju novim, većim i udobnijim brodom.

Novi brzi katamarani ima kapacitet 320 sjedećih mjesta, povezivati će Dubrovnik sa Splitom i otocima četiri puta tjedno u svibnju, svakodnevno od lipnja do rujna, a tri puta tjedno u listopadu. Novost u ovoj godini je i pristajanje na Mljetu u luci Pomena, rekao je kapetan Luka Tomić te dodao kako na ovoj liniji očekuju oko 700 putnika dnevno.

'Prošle godine smo plovili dva puta tjedno, a ove godine bez obzira na povećanje broja tjednih polazaka očekujemo isti dnevni prosječni broj putnika, naveo je dodao kako strukturu putnika čine i domaći ljudi i stranci.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Antun Asić istaknuo je kako je ova linija veoma značajna ne samo zbog krajnjih odredišta nego i povezivanja otoka.

''Ovo je svakako dobro za povezivanje Dubrovnika, ove godine očekujemo povećanje broja putnika kako prema Dubrovniku, tako i prema Mljetu'', rekao je Asić.

Cijena karte od Dubrovnika do Splita je 180 kuna, a na svom putu "Krilo Star" pristaje i na Mljet, Korčulu, Brač i Hvar.

Komentirajte prvi

New Report

Close