FOTO: Otvorena prva hrvatska podmorska vinarija gdje se vina čuvaju u amforama pod morem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. travanj 2017. u 09:01
Foto: http://www.edivovina.hr/gallery

I prije samog otvaranja vinarije, vina iz amfora u kratkom su vremenu postala hit i prepoznata diljem svijeta u vinskim, ali i širim krugovima, i to kao hrvatski zaštićeni patent vina iz mora.

Prva hrvatska podmorska vinarija na Pelješcu, koja nudi vina čuvana i do 700 dana u amforama u dubinama mora, pod nazivom Edivo otvorena je ovih dana na pola puta između Stona i Orebića, izvijestili su iz te vinarije.

I prije samog otvaranja vinarije, vina iz amfora u kratkom su vremenu postala hit i prepoznata diljem svijeta u vinskim, ali i širim krugovima, i to kao hrvatski zaštićeni patent vina iz mora.

Otvaranjem vinarije brojni gosti moći će se upoznati s ovim jedinstvenim hrvatskim proizvodom, kažu iz vinarije koja se nalazi u mjestu Drače i prostire na tisuću metara četvornih na kopnu i ispod mora, a uključuje i 14 tisuća nasada raspoređenih na svim stranama Pelješca.

"Gosti sada imaju prilike iz prve ruke vidjeti kako nastaje cijeli proces vina u amforama u prostoru koji odiše tradicionalnim detaljima karakterističnim za Pelješac, ali i mistikom vina u amforama", kažu vlasnici vinarije Ivo i Anto Šegović te Edi Bajurin.

Osim vina iz amfora, tu su i vina u bocama koja su 'odležala' u moru, a zainteresirani u pratnji iskusnih ronioca mogu i zaroniti u skriveni podvodni svijet te vinarije, odnosno pogledati staru potopljenu brodicu koja na dnu malostonskog zaljeva leži već godinama i morsko je skladište u kojima se amfore čuvaju 700 dana na idealnoj temperaturi od 15 do 17 stupnjeva.

"Vjerujemo da će to tajnovito morsko vino, uz malostonske kamenice, čuvene sireve raznih okusa te domaći pršut Hrvatsku i Pelješac dodatno ucrtati na mapu nezaobilaznih gastro destinacija", poručuju vlasnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close