FOTO: U Bizovačkim toplicama ponovo otvoren Aquapolis, najveći kompleks bazena u istočnoj Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina, Poslovni.ht/HRT , 28. lipanj 2017. u 15:19
Foto: Sunčane toplice

Najveći bazen s valovima u Hrvatskoj…

U Bizovačkim toplicama u srijedu je ponovo otvoren Aquapolis, najveći kompleks bazena u istočnoj Hrvatskoj, u čije je uređenje tvrtka Sunčane toplice uložila dva milijuna kuna, doznaje se iz te tvrtke koja u sklopu tih toplica obnavlja i hotel Termi.

Bazenski kompleks Aquapolis sastoji se od 11 bazena, od kojih se dva koriste za rehabilitaciju u sklopu lječilišta Bizovačke toplice, sedam je unutarnjih s nizom vodenih atrakcija te dva vanjska, od kojih je jedan s valovima, najveći takav u Hrvatskoj.

U povodu otvorenja priređen je bogat program, a sudeći po velikom broju posjetitelja prvog dana u tvrtki Sunčane toplice vjeruju da će na bazenima ove godine imati nekoliko tisuća kupača.

"Potpuno obnovljen bazenski kompleks u Bizovačkim toplicama otvoren je prošle godine, no od siječnja je bio zatvoren zbog gradnje vlastite hidrostanice čime smo iskoristili prirodna bogatstva i vodu koju imamo. Izgradili smo i novi ulaz na kupalište s blagajnom, prilaze bazenima te unaprijedili i uveli nove gastro-punktove, dodatno uredili okoliš, obnovili saune i drugo", ističe direktor Sunčanih toplica Stjepko Bulić.

Najzahtjevnijim dijelom revitalizacije smatra obnovu hotela Termia.

"Za hotel slijedi izrada projekta, troškovnika i popratne dokumentacije, a nakon toga prikupljanje ponuda, odabir izvođača te pristupanje samoj obnovi. Za sada je vrlo teško predvidjeti koliko će obnova trajati, jer se na građevini još od otvorenja 1980-ih ništa nije dodatno radilo niti ulagalo, tako da ćemo nešto konkretnije o rokovima moći reći tek kada krene obnova", kaže Bulić. Iznosi da će hotel u svakom slučaju sa sadašnje dvije ići na četiri zvjezdice, što podrazumijeva kompletnu i temeljitu rekonstrukciju.

Ubrzo nakon devastacije i stečaja, 2014. godine tvrtka Sunčane toplice krenula je s prvim valom investiranja uloživši 10 milijuna kuna u izgradnju najvećeg bazena s valovima u Hrvatskoj koji je otvoren u ljeto 2015., da bi nakon toga investirala 22 milijuna kuna u gradnju potpuno novog lječilišta Bizovačke toplice, otvorenog u svibnju prošle godine.

Prošlog ljeta otvoreni su potpuno rekonstruirani unutarnji bazeni te novouređeni sportski tereni i drugi sadržaji.

Rekonstrukcija hotela bi prema planovima trebala koštati oko 25 milijuna kuna, a dodatnih 20 milijuna kuna planiramo uložiti u nove atrakcije i bazene i time zaokružiti ulaganja u Bizovačke toplice, kaže Bulić.

Komentirajte prvi

New Report

Close