FOTO: Koločep popunjen šest mjeseci u godini, ovo je njihova tajna

Autor: Marija Crnjak , 26. siječanj 2017. u 13:34
Sensimar Kalamota Island Resort. Press Foto.

KHA je tijekom 2014. i 2015. u Koločep uložila više od 29 milijuna kuna, brendirajući ga kao resort za odrasle koji posluje pod imenom Sensimar.

Sensimar Kalamota Island Resort na Koločepu, koji od 2013. godine posluje u sastavu Karisma Adriatic Hotela, u prošloj godini radio je 182 dana uz popunjenost od 90 posto, a najviše gostiju bilo je iz Velike Britanije i Belgije. Ukupni prihodi u navedenom periodu iznosili su 3,8 milijuna eura, uz neto dobit od 387.323 eura, a rezultat je uspješne provedbe financijskog i operativnog restrukturiranja hotela KHA grupacije, ističu u kompaniji koja bilježi rast broja zaposlenih na godišnjoj razini za oko 5 posto.

U KHA ističu da visoku popunjenost hotela jamči suradnja s turoperatorom TUI, koji u Hrvatsku većinom dovodi goste iz Ujedinjenog kraljevstva, Njemačke i skandinavskih zemalja. U pravilu, riječ je o novim gostima koji do sada nisu boravili u Hrvatskoj.

KHA je tijekom 2014. i 2015. u Koločep uložila više od 29 milijuna kuna, brendirajući ga kao resort za odrasle koji posluje pod imenom Sensimar.

"Karisma Adriatic Hotels i nadalje će, kroz akvizicije ili upravljanje hotelima, nastaviti širiti svoje poslovanje i to prije svega u području koje gravitira zračnim lukama Dubrovnika, Splita i Pule te na taj način sudjelovati u unapređenju hrvatske turističke ponude", kažu u kompaniji koja je u vlasništvu Agrokora, TUI-a te meksičke turističke tvrtke Karisma.

Inače, Zagrebačka burza objavila je danas o upisu povećanja temeljnog kapitala Hotela Živogošće s iznosa od 24,6 milijuna kuna, za 45 milijuna kuna, na iznos od 69,7 milijuna kuna, i to unosom prava većinskog dioničara, tvrtke KHA. Odluka o povećanju temeljnog kapitala donesena je na glavnoj skupštini Hotela Živogošće prošlog ljeta. Nakon upisa povećanja temeljnog kapitala u Sudski registar, temeljni kapital podijeljen je na 6.968,760 redovnih dionica, svaka nominalne vrijednosti od 10 kuna. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

a kao 6 mjeseci rada je jako puno…pa postoje i objekti koji su puni cijelu godinu, a o njima se ne piše. naravno, nalaze se u istarskoj županiji, onoj koju mediji ignoriraju već 30 godina

Prihod 3.8 mil kn a dobit 400.000 eura…e moj “novinaru”

New Report

Close