Flydubai predstavio novu zrakoplovnu liniju koja će povezivati Zagreb i Dubai

Autor: Darko Bičak , 16. prosinac 2014. u 15:27
Novu direktnu avionsku liniju između Zagreba i Dubaia predstavio je Potpredsjednik Flydubaia za Bliski istok i Europu, Jeyhun Efendi. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagreb je jedna od pet novih linija koje su ponuđene kao odgovor na sve veću potražnju.

Zrakoplovna kompanija Flydubai predstavila je danas u Zagrebu svoju novu liniju koja će povezivati Zagreb i Dubai. Nova linija predstavlja jednu od pet destinacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi koje će Flydubai povezivati sa svojom središnjicom u zračnoj luci Dubai International, drugoj najprometnijoj zračnoj luci u svijetu. Ovim proširenjem Flydubai je dostigao broj od 23 rute pokrenute samo u ovoj godini.

Flydubai će tri puta tjedno izravnim letovima povezivati zračnu luku Dubai International Terminal 2 i Međunarodnu zračnu luku Zagreb. Početna cijena povratne karte za ekonomski razred stajat će 399 eura, a u cijenu je uključeno 20 kilograma prtljage, dok će povratna karta za poslovni razred imati početnu cijenu od 1600 eura u koju će biti uključene sve takse te 40 kilograma prtljage.

Povratnu kartu za Dubai u ekonomskom razredu moguće je rezervirati za 198 eura. Ovo je promotivna cijena te se može rezervirati između 15. i 20. prosinca 2014. godine samo za putovanje između 15. siječnja i 15. ožujka 2015. Godine.

Zrakoplovna kompanija Flydubai osnovana je 2008. godine kako bi pospješila razvoj putovanja, turizma i trgovine te ojačala povezanost Dubaija s ostatkom Bliskog istoka, zemljama Zaljeva, Afrikom, Kavkazom, središnjom Azijom i Indijskim potkontinentom.

 

Jeyhun Efendi, viši dopredsjednik za komercijalno poslovanje kompanije Flydubai, komentirao je najavu inauguralnog leta izjavivši: „Nova linija koja nas povezuje sa Zagrebom pokazuje rastuću potražnju na tržištu i želju za povoljnim putničkim opcijama diljem srednje i jugoistočne Europe. Naš je cilj putnicima pružiti cjenovno pristupačne letove do destinacija koje su do sada bile slabije pokrivene, a nove linije diljem regije pružit će izbor putnicima koji žele putovati do Dubaija, kao trgovačkog i turističkog centra, s pristupom široj regiji Bliskog istoka, Afrike i južne Azije.”

Flydubai  je nedavno na dodjeli nagrade 2014 CAPA (Centre for Aviation) nagrađen priznanjem za izvrsnost u zračnom prometu kao najinovativniji i najutjecajniji prijevoznik u svojoj kategoriji, a do danas je izgradio mrežu od 86 destinacija, od kojih je 54 prethodno bilo slabije ili nije uopće bilo pokriveno iz Dubaija. U zadnjih je šest godina zrakoplovna  kompanija oformila flotu od 42 nova zrakoplova sljedeće generacije Boeing 737-800 te opslužuje više od 1.300 letova tjedno.

 


Jeyhun Efendi. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Geografski položaj Zagreba omogućit će alternativne putničke opcije i za susjedne zemlje. Putnici koji putuju u ekonomskom razredu na novoj liniji prema Zagrebu imat će pristup interaktivnom audio i video sadržaju na sustavu za zabavu smještenom na stražnjem dijelu sjedala s više od 1000 sati filmova, televizije i glazbe.

Uz to, putnicima će biti dostupna opcija putovanja u poslovnom razredu, imat će na raspolaganju 24-satni Business team za pomoć prilikom rezervacija i upita tijekom putovanja te će, također, imati uslugu posebnog tretmana prilikom check-ina, udobna prostrana sjedala te širok raspon izbora zabave i jela prilikom leta.

Dubai intenzivno ulaže u infrastrukturu i u zračne luke koje konkuriraju onima već razvijenih zrakoplovnih centara diljem svijeta, a uz to vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata odobrava besplatnu vizu po dolasku za građane 46 zemalja uključujući hrvatske državljane, kako bi olakšali putovanje i stimulirali bilateralnu poslovnu i turističku razmjenu.

Dubai je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, koja putnicima nudi raznolike atrakcije i iskustva, uključujući međunarodne sportske i glazbene događaje te mu je cilj privući 20 milijuna turista do 2020.godine kada će biti grad domaćin Expo izložbe.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Promotivne karte su vjerojatno već razgrabljene …..! Ili će biti
preprodane po višoj cijeni last minute…..
Šteta što je period takav – da traje škola….

Ovaj sa slike baš uljeva povjerenje….

New Report

Close