Flego najavio velike investicije u Istri 2014.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. prosinac 2013. u 17:08
Valter Flego; Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Istarski župan Valter Flego najavio je za iduću godinu mnoge investicije, od početka gradnje nove pulske Opće bolnice do nastavka gradnje istarskog ipsilona na dionici od Rogovića do tunela Učke.

 Istarski župan Valter Flego najavio je za iduću godinu mnoge investicije, od početka gradnje nove pulske Opće bolnice do nastavka gradnje istarskog ipsilona na dionici od Rogovića do tunela Učke.

"U svim planovima gospodarskog oporavka gradovi i općine te država našoj županiji moraju biti partneri. Isto vrijedi i za privatne ulagače i sve poduzetnike koji namjeravaju ulagati u Istru", ocijenio je danas Flego na druženju s novinarima u Puli uoči blagdana.

Rekao je kako je za 2014. godinu planirana izgradnja četiriju novih škola – dviju u Poreču te u Puli i Bujama, za što će država izdvojiti 55 posto novca, Istarska županija 35 posto, a gradovi Pula, Buje i Poreč po 10 posto. Osim toga, dodao je Flego, predviđena su i ulaganja u kanalizaciju i vodozaštitu te privatno ulaganje u bivše vojne objekte na pulskoj zračnoj luci.

"Unatoč stalnom padu BDP-a, globalnoj krizi i stagnaciji gospodarstva, godina koja je na izmaku ostat će zapamćena i po nečemu dobrom – ulasku Hrvatske u Europsku uniju, donošenju deklaracije o jedinstvu Istre, lokalnim izborima te činjenici da su jedinice lokalne samouprave prihvatile 10 županijskih mjera za oporavak gospodarstva Istre", rekao je istarski župan.

U 2014. godini, najavio je, sve biti usmjereno na preokret gospodarstva i smanjenje negativnih gospodarskih trendova.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Najobičnije prodavanje magle, jeftino i naivno čak i po niskim kriterijima hrvatskih političara:
1. Istarski ipsilon je dan u koncesiju, sav profit ide Francuzima, a usprkos tome gradnja te zadnje dionice kasni već 3 godine – čega se pametan stidi, time se manje pametan ponosi.
2. Škole i nova pulska opća bolnica su projekti financirani prvenstveno proračunskim novcem, šanse da se to realizira u roku su sve manje kako je bankrot sve bliži
3. Vojni objekti na pulskoj zračnoj luci nisu “bivši” već su i dan-danas službeno u vlasništvu MORH-a, te nema nikakvih naznaka kada će i da li će uopće MORH te objekte predati lokalnim vlastima.

New Report

Close