Fina ima dvije nove usluge za građane i poduzetnike

Autor: Suzana Varošanec , 15. svibanj 2013. u 11:30
Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Fine. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Na Fina forumu 2013. održana je rasprava o novim trendovima u upotrebi poslovnih informacija.

Na Fina forumu 2013. koji se održava u Westinu, uoči 5. svečane dodjele nagrada Zlatne bilance, održana je rasprava o novim trendovima u upotrebi poslovnih informacija. Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Fine, tom je prilikom najavila dvije nove usluge koju će Fina početi pružati za mjesec dana. 

 

 

Putem aplikacije e-blokada Fina informacije želi učiniti što dostupnijima poslovnim subjektima tako da će za otprilike mjesec dana, kada ona krene, moći vidjeti gdje se nalaze u redoslijedu plaćanja te koliko je ispred njih blokiranih sredstava.

Prema njezinim riječima, e-blokada i transparentno.hr,  nova su rješenja kojima će se građanima i poslovnim subjektima olakšati pristup javno dostupnim podacima te poduzetnicima prikazati mogućnosti procjene poslovnih partnera s ciljem smanjenja rizika u poslovanju.

Prvo besplatno, a onda za 'vrlo razumnu cijenu'

Govoreći o e-blokadi Buneta je kazala sljedeće: "Pripremili smo novu aplikaciju e-blokada i informacije želimo učiniti što dostupnijima poslovnim subjektima tako da će za otprilike mjesec dana, kada ona krene, moći vidjeti gdje se nalaze u redoslijedu plaćanja te koliko je ispred njih blokiranih sredstava. Preduvjet za korištenje te informacije je korištenje naših certifikata, no da bismo aplikaciju što uspješnije promovirali, prva tri mjeseca omogućit ćemo besplatno korištenje, a nakon toga odredit ćemo neku vrlo razumnu cijenu".

Isto tako je najavila budući servis Fine transparentno.hr osnovanog s ciljem edukacije građana o važnosti poslovnih informacija u njihovom svakodnevnom životu. "Putem virtualne monete omogućit će se građanima da više klikajući naše stranice mogu na neki način kupovati taj virtualni novac te dublje surfati po našim podacima. Time će se omogućiti dostupnost svih javnih informacija u svakodnevnom životu, a koje će se moći pretraživati na vrlo inovativan način", kaže ona.

Komentirajte prvi

New Report

Close