Ekipa bivšeg Foruma pokrenula novi portal Forum.tm

Autor: Marija Crnjak , 03. svibanj 2013. u 15:42
Screenshot

Udruga Dom kulture nakon više mjeseci pregovaranja preuzeo je od Večernjeg lista portal www.forum.tm., internetsku domenu tjednika koji je ugašen prije devet mjeseci nakon godine dana izlaženja.

Forum.tm naziv je novog neprofitnog news portala na hrvatskom tržištu, a pokreće ga dio bivših urednika i novinara ugaslog tjednika Forum, koji su se okupili u udrugu Dom kulture. Kako stoji u priopćenju Udruge, Dom kulture nakon više mjeseci pregovaranja preuzeo je od Večernjeg lista portal www.forum.tm, internetsku domenu tjednika koji je ugašen prije devet mjeseci.

U kratko vrijeme izlaženja Forum je pokupio niz vrijednih nagrada Hrvatskog novinarskog društva. Zadnju u nizu danas je na svečanoj dodjeli u Hrvatskom novinarskom društvu primio novinar Sergej Županić za istraživačko novinarstvo. Županić se istaknuo obrađivanjem tema s ekološkom problematikom među kojima se posebno ističu one o uvozu azbesta u Hrvatsku iz zemalja Europske unije te Plivinu onečišćenju vode nedaleko od Zagreba.

"Županić je dvije godine za redom i dobitnik nagrade Velebitska degenija za bavljenje ekološkim novinarstvom", ističu u udruzi, uz napomenu da su preuzeli ono što im pripada. U udruzi također poručuju da će i dalje inzistirati na poštenom pristupu temama, te da ne vjeruju u tvrdnje kako je novinarstvo umrlo, da više nitko ne želi čitati kvalitetno obrađene teme jer su preduge, pametne intervjue i smislene reportaže. Kako doznajemo, predsjednik udruge je Goran Borković, bivši urednik u Forumu, u članstvu je i Sergej Županić, a uz bivše novinare Foruma, članovi Doma kulture su i autori iz drugih medija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close