Dukat podigao otkupnu cijenu mlijeka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. rujan 2017. u 13:56
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kako navode, to je peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka prema kooperantima te kompanije u posljednjih jedanaest mjeseci.

Dukata je u ponedjeljak objavio da je od početka rujna podigao otkupnu cijenu svježeg sirovog mlijeka za 10 lipa po litri, a zbog povećanja kvalitete cijena će rasti za još 5 lipa, tako da će proizvođači za mlijeko predano u rujnu u prosjeku dobiti oko 15 lipa više po litri.

"U skladu s najavom korekcije otkupne cijene mlijeka iz srpnja, Dukat je podigao otkupnu cijenu svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području za 10 lipa po litri predanog mlijeka. Nadalje, zbog povećanja kvalitete proizvedenog mlijeka, posebno rasta udjela proteina u mlijeku, cijena dodatno rasti za oko 5 lipa po litri, što znači da će proizvođačima za mlijeko predano u rujnu u prosjeku biti isplaćeno oko 15 lipa više po litri isporučenog mlijeka", ističe se u priopćenju Dukata.

Kako navode, to je peto Dukatovo povećanje otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka prema kooperantima te kompanije u posljednjih jedanaest mjeseci.

Iz Dukata u priopćenju također pozdravljaju zaključke s nedavno održanog sastanka predstavnika farmera s premijerom Andrejom Plenkovićem o pružanju hitne pomoći sektoru primarne proizvodnje mlijeka. 

Premijer Plenković s predstavnicima proizvođača mlijeka se sastao krajem kolovoza, a nakon tog sastanka ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je najavio kako će se u kratkom roku organizirati sastanak s trgovačkim lancima i velikim otkupljivačima, s obzirom da proizvođače najviše muči niska otkupna cijena mlijeka.

Ministar Tolušić tada je najavio i strožu kontrolu dampinških cijena, kao i da će se kroz Program ruralnog razvoja pomoći sektoru stočarstva i mljekarstva primjerice kroz financiranje nabave živih životinja te financiranje izgradnje mini mljekara, za što će se napraviti poseban program odnosno natječaj. On bi trebao biti objavljen do kraja godine, a kroz njega bi se financirala izgradnja od 10 do 15 mini mljekara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Romel, 04.09.2017. u 14:18
znači da će proizvođačima za mlijeko predano u rujnu u prosjeku biti isplaćeno oko 15 lipa više po litri isporučenog mlijeka

Dajte se pohvalite koliko sada plaćate proizvođačima 1 litru mlijeka a kolika će biti sa povećanjem.
Napišite slobodno za 1. i za drugu klasu , posebno za mlijeko proizvedeno u područjima sa otežanim uvjetima gospodarenja a posebno u onima “običnima” .

New Report

Close