Država nabavlja vozila za 10,25 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 11. kolovoz 2015. u 06:45
Nabavlja se i deset novih presretača, Foto: Dino Stanin / Pixsell

Ponuđači su među ostalim obvezni i provesti edukaciju, po dva vozača po vozilu.

Državni ured za središnju javnu nabavu produljio je rok za nabavu 36 vozila koje po odluci Vlade iz travnja kupuje za Ministarstvo unutarnjih poslova, te manjim dijelom za Državnu upravu za zaštitu i spašavanje. Natječaj je otvoren sredinom srpnja, a ponude će se umjesto 27. kolovoza moći predati do 9. rujna.

Ukupna vrijednost nabave procijenjena je na 10,25 milijuna kuna bez PDV-a, s time da potencijalni kandidati za ovaj posao mogu ponude dostaviti za sva vozila koja se nabavlja ili za neku od pet grupa. Prvu grupu čine presretači za “Kobre”, i to 10 osobnih automobila u koje će se ugraditi postojeći digitalni uređaji za mjerenje brzine, za koje je država spremna platiti četiri milijuna kuna.

Druga grupa su tri osobna ophodna vozila, od kojih se samo za jedno traži policijsko obilježje, dok je najveća vrijednost treće grupe u kojoj se traži 13 kombiniranih vozila za očevide prometnih nesreća i prijevoz osoba, a procijenjena vrijednost prelazi 4,3 milijuna kuna bez PDV-a. Posljednje dvije grupe čine motocikli, od kojih šest policiji treba za nador prometa na cestama, a četiri za sve vrste terena. Potonji motocikli državi su najpotrebniji, jer ih je potrebno isporučiti kroz 60 dana, a rok za ostala vozila je 150 dana.

Ponuđači su među ostalim obvezni i provesti edukaciju, po dva vozača po vozilu, a jedna od zanimljivosti ovog natječaja je i da se ponude mogu dostaviti isključivo elektronički, dok papirnate ponude nisu dopuštene. 

Komentirajte prvi

New Report

Close