Dogovor ZET-a i HŽ-a: Od danas trećinu jeftinija karta za vlak i autobus

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2017. u 14:53
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Cijena zajedničke opće mjesečne karte sa 609 kuna smanjena je na 400 kuna.

Od Leskovca do Filozofskog fakulteta sa 109 kuna “viška” u džepu. Studentica Tina Kovač od danas mjesečnu kartu za vlak i ZET plaćat će 200, umjesto 309 kuna, a 1200 kuna godišnje, koliko će uštedjeti, iznos je koji će sad moći, kako sama kaže, rasporediti na udžbenike i “pokoju kavu”.

Ne računa samo Tina kamo će s “ostatkom” novca, već i ostali Zagrepčani koji po gradu putuju kombinacijom željeznice i tramvaja, a kojima će od danas mjesečni pokazi “ZET+HŽ” biti u prosjeku 33 posto jeftiniji.

– Cijena zajedničke opće mjesečne karte sa 609 kuna smanjena je na 400 kuna. Osnovnoškolska mjesečna karta, koja je koštala 279 kuna, te srednjoškolske, studentske, socijalne i umirovljeničke mjesečne karte, koje su se naplaćivale po 309 kuna, plaćat će se 200 kuna. Korekcija cijena odnosi se i na zajedničke godišnje karte, pa će se opći pretplatni kupon, umjesto 6708 kuna, kupovati za 4800 kuna, odnosno za jednokratno plaćanje 4320 kuna – objasnili su jučer u Gradu, gdje je potpisan ugovor o smanjenju cijena između Holdinga i HŽ-a. Ne samo da će na taj način veći broj Zagrepčana kupovati karte za javni prijevoz, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, već će se na taj način i smanjiti koncentracija automobila u gradu, piše Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close