Dobio posao bez “veze”: Odmah nakon diplome zaposlio ga Mate Rimac

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2017. u 12:25
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Odjelu baterijskih sustava danas, godinu dana poslije, stalno je zaposlen u Rimac Automobilima, radi uistinu svašta i poslovi mu traju mjesec ili dva.

Matija Barišin iz Draža je do prije nekoliko godina bio je student elektroenergetike na osječkom FERIT-u te maštao o tome kako će jednoga dana raditi u Rimac Automobilima. Pratio je sve natječaje, a onda je, nakon što je diplomirao, skupio hrabrosti te poslao životopis i motivacijsko pismo, piše Glas Slavonije.

U jednom se trenutku odlučio prijaviti za stažiranje, želeći raditi bilo što samo da uđe u taj svijet s planom da se dokaže. U životopisu je naveo apsolutno sve što je radio kao student, a nakon dva tjedna, na vlastito iznenađenje, dok je još bio na moru, stigao je odgovor u kojem su ga pozvali na razgovor.

– Bilo me je užasno strah, mislio sam da mi je ovo posljednja prilika da se pokažem u najboljem svjetlu pred poslodavcem u čijoj firmi sanjam raditi odavno. Nakon što je ipak sve prošlo u redu, pozvan sam u drugi krug i dogovorili smo razgovor već za tjedan dana. Iako je atmosfera bila opuštena, ponovno me bilo strah.

Na dosta pitanja nadređenog Matije Gracina o mojim sposobnostima, znam li raditi određene stvari, odgovarao sam s “ne znam, ali bih volio naučiti”, jer nisam znao dovoljno. Činilo mi se da sve ide u lošem smjeru, kao kad profesoru na pet pitanja zaredom odgovorite “ne znam”, ali pretpostavljam da je u mom glasu osjetio da se želim truditi ili mu se svidjelo što sam svestran. Odlučio mi je dati priliku u Odjelu baterijskih sustava, što mi se svidjelo jer smo tijekom faksa imali mnogo laboratorijskih vježbi – nastavlja Matija.

12 sati na poslu

Dogovorili smo se da ću prvih mjesec dana raditi termodinamiku, dobivao sam razne zadatke i davao sve od sebe da se dokažem.

U Odjelu baterijskih sustava danas, godinu dana poslije, stalno je zaposlen u Rimac Automobilima, radi uistinu svašta i poslovi mu traju mjesec ili dva. Simulira i testira ćelije, programira, obrađuje podatke, radi izvješća, nalazi alate kojima će se koristiti i još mnogo toga. No uvijek je dinamično i konstantno nadograđuje svoje znanje.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close