“Da je hrvatska brodogradnja atraktivna bilo bi više ponuda”

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2018. u 08:15
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

O činjenici da uprava koja je odvela Uljanik u probleme odlučuje o tome tko će dokapitalizirati poduzeće kaže da je to malo čudno.

Tomislav Debeljak nije u srijedu postao strateški partner Uljanika, njegova ponuda od više od 300 miilijuna kuna nije bila dovoljna.

Nakon "poraza" na natječaju, Debeljak je RTL-u rekao kako mu je vijest istodobno bila i olakšanje i razočaranje, te kako smatra da je brodogradilište "3. maj" (za čiji je otkup ponudio dodatnih 300 milijuna kuna) "bombon privatizacije" jer ga je moguće spasiti i bez pomoći države koja je potrebna Uljaniku. 

O činjenici da uprava koja je odvela Uljanik u probleme odlučuje o tome tko će dokapitalizirati poduzeće kaže da je to malo čudno. 

"Malo je čudno, ali kasnije u nekoj fazi treba sjesti s državom i u korist radnika dogovoriti restrukturiranje. Da je čudno, malo jest", kaže Debeljak.

Odgovarajući na pitanje ima li Europa interesa za našu brodogradnju, rekao je: "Da smo atraktivni, bilo bi više ponuda, ali u svakom slučaju, možda je u Hrvatskoj neka negativna konotacija oko brodogradilišta općenito, no eto mi u Brodosplitu smo dokazali da možemo uspješno raditi."

Komentirao je i gradnju Pelješkog mosta.

"Firma koja radi i koja je unajmljena nije preskupa, ima dobre reference i sigurno će to odraditi kvalitetno i u dogovorenom roku, a nama je velika šansa da odradimo dobar dio posla, 50% bi mogli napraviti hrvatski dobavljači."

Komentirajte prvi

New Report

Close