Colorado zaradu od marihuane ulaže u Hrvatskoj?

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2015. u 09:33
FOTO: Thinkstock

Čini se da novac od marihuane ne čeka skidanje blokade saveznih zakona, već se na razne načine seli iz Colorada u druge dijelove svijeta.

U očekivanju najavljene legalizacije korištenja marihuane u medicinske svrhe, u Hrvatskoj se nerijetko prenose iskustva iz američke savezne države Colorado u kojoj je uzgoj i trgovina kanabisom potpuno legalizirana prije 18 mjeseci.

Poznato je da se Colorado ekonomski preporodio otkako je marihuana stavljena na police trgovina i u “coffee shopove”, ali manje je poznato da poduzetnici koji prihode ostvaruju iz biznisa s kanabisom imaju ogromnih problema s bankama.

"Ovo je već deveta banka u kojoj prolazim iste stvari",  požalio se ovih dana američkim medijima Shaun Gindi, vlasnik dviju trgovina marihuanom, kojem je Chase banka blokirala račun na koji je položio poveću svotu dolara.

U roku od tjedan dana banka je ustanovila čime se Gindi bavi i blokirala mu račun jer savezni američki zakoni marihuanu (još) nisu dekriminalizirali u djelokrugu svojih ovlasti.No, čini se da novac od marihuane ne čeka skidanje blokade saveznih zakona, već se na razne načine seli iz Colorada u druge dijelove svijeta.

U Hrvatskoj je, piše Slobodna Dalmacija, u posljednjih nekoliko godina osnovano pedesetak tvrtki s osnivačima iz saveznih američkih država koje su skroz, poput Colorada, legalizirale uzgoj i trgovinu marihuanom ili su to učinile jednim dijelom, poput Oregona, Washingtona, Aljaske i distrikta Columbia…

Komentirajte prvi

New Report

Close