Cijena plina od 1. travnja ostaje na istoj razini

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2017. u 11:07
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Vlada RH i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike uložili su maksimalne napore kako bi omogućili da promjene na tržištu vezano uz cijenu plina ne osjete građani. Cijena plina za kućanstva od 1. travnja ostaje na istoj razini.

„Mi smo prvo Ministarstvo koje se uhvatilo u koštac s problematikom plinskog poslovanja. Napori koje smo poduzeli i kojima smo spriječili značajno poskupljenje plina pokazuje da populisti iz opozicije koji su prije imali priliku krojiti politiku nisu bili u stanju voditi energetski sektor Hrvatske“, rekao je državni tajnik Ante Čikotić.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike poduzelo je sve raspoložive mjere kako bi utjecalo na cijenu plina te su se sagledale sve stavke u strukturi cijene plina kako bi se našlo prostora da ne dođe do udara na standard građana. I to kroz, primjerice, smanjivanje udjela u cijeni koje imaju tranzitni i transportni troškovi, troškovi skladištenja te racionalizaciju poslovanja državnih tvrtki.

Posebno se vodilo računa da se kroz smanjenje ostalih troškova koji se plaćaju kroz račun za plin, uz zaštitu građana i industrije, istovremeno osigura da se ne našteti poslovanju naših energetskih kompanija poput HEP-a i Plinacroa.

„Kroz smanjenje tarifa i ostalih stavki u računima, benefite će osjetiti i građani i industrija“, istaknuo je državni tajnik Čikotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close