Centar Vrbani gotov do ljeta 2014., kažu u Tehnici

Autor: Marija Crnjak , 03. lipanj 2013. u 11:36
Cimosova zgrada u fazi rušenja prije izgradnje Centra Vrbani. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Ovih dana se nastavljaju radovi na Centru Vrbani, u bivšoj zgradi Cimosa na križanju ZG ulice i Ulice Hrvatskog Sokola.

Iako je zbog financijskih nedaća dio njegovog poslovnog carstva, Europapress Holdinga, nedavno završio u predstečajnoj nagodbi, Ninoslav Pavić ne odustaje od novih poslovnih pothvata, odnosno ulaganja u izgradnju Centra Vrbani čiji je suinvestitor.

Građevinska tvrtka Tehnika naime danas je na Zagrebačkoj burzi objavila da ovih dana nastavlja radove na Centru Vrbani, u bivšoj zgradi Cimosa na križanju Zagrebačke ulice i Ulice Hrvatskog Sokola, temeljem upravo potpisanog ugovora s investitorom koji je vrijedan 10,5 milijuna eura bez PDV-a.

Početak radova je odmah, a završetak, s izvršenim tehničkim pregledom, 14 mjeseci od potpisa ugovora, obavijestili su u Tehnici koja je prvi ugovor za Centar Vrbani potpisala u veljači 2012. godine na 11,5 milijuna eura. 

Iza investicije vrijedne ukupno 22 milijuna eura stoji tvrtka Vrbani centar, čiji su osnivači tvrtka Allegheny Financial d.o.o. te Gabrić d.o.o. Nikice Gabrića, oftamologa koji je nedavno pokrenuo novu političku opciju Nacionalni forum. Osnivači tvrtke Allegheny Financial uz istoimenu tvrtku sa sjedištem u Švicarskoj su pak Ninoslav Pavić, Stjepan Orešković koji je do pred godinu dana bio direktor u EPH, te Damir Farkaš, nekadašnji šefa Hypo Consultantsa.

Centar Vrbani je trebao biti gotov još ove godine, no nakon rušenja starog Cimosovog objekta radovi su stali, te su čak krenule spekulacije da je investitor odustao od projekta, pogotovo nakon izgradnje šoping centra Vrbani na Horvaćanskoj, a koji je u relativnoj blizini. Vrbani centar gradi se na parceli od 7300 kvadratnih metara, gdje bi trebala niknuti poslovna zgrada s trgovačkim i zdravstvenim sadržajima.

Komentirajte prvi

New Report

Close