Čelni ljudi države ne žele koristiti blindirane limuzine

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2017. u 08:28
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MUP je u ponedjeljak u Narodnim novinama objavio javni natječaj kojim kupuje dva nova vozila vrijedna 13 milijuna kuna, a koja bi trebala biti opremljena sustavom zaštite VR 9, imati nosač strojnog oružja, senzor za suzavac…

Dan nakon što je objavljeno da MUP nabavlja nova blindirana vozila vrijedna 13 milijuna kuna, domaće štićene osobe prve kategorije kojima su limuzine trebale biti namijenjene, najavile su da te automobile neće koristiti.

Kako javlja Jutarnji list, među prvima su mogućnost korištenja limuzina otklonili u Uredu premijera, a potom je isto učinio predsjednik Sabora te predsjednica Republike.

'Predsjednik Vlade neće koristiti nove blindirane limuzine. Predsjednik Vlade niti dosad nije koristio blindirano vozilo', poručili su listu iz Banskih dvora.

'Predsjednica Republike Hrvatske neće se koristit navedenim vozilima i nije izrazila želju da se nabave navedena vozila', odgovor je iz Ureda predsjednice.

Sličan odgovor poslao je i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Podsjetimo, MUP je u ponedjeljak u Narodnim novinama objavio javni natječaj kojim kupuje dva nova vozila vrijedna 13 milijuna kuna, a koja bi trebala biti opremljena sustavom zaštite VR 9, imati nosač strojnog oružja, senzor za suzavac, mogućnost vožnje i s propucanim gumama, kao i brojne druge elemente.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Zastupništva stranih proizvođača automobila u RH …../HDZ GROUP / zajedno sa aktualnom Vladom,
dobro funkcioniraju …..

Jedni naruče, drugi se drže zakona ko pijani plota, a treći se prave da se to njih ne tiče….

Pa zašto ne koriste Patrije?

Mislim da je to dovoljna zaštita.

Ako ih je baš strah onda mogu i kupiti zadnju generaciju Leoparda,

Pa kaj če ju im takve gume, nek odma ugrade gusjenice , i raketne motore za brzi bris sa mjesta događaja.

New Report

Close