Cammeo želi da mu država otpiše 70 posto duga

Autor: Suzana Varošanec , 15. travanj 2013. u 22:00
Taksi prijevoznik nada se da će izbjeći stečaj

Ministarstvo financija zakasnilo je s prijavom tražbine, a prema Cammeovoj računici riječ je o 1,15 milijuna kuna.

Vjerovnici Cammeo grupe glasovat će 26. travnja o njegovu planu financijskog i operativnog restrukturiranja, a ročište je zakazano u 15 sati, izjavio je predstečajni povjerenik Miron Markičević.

"S obzirom na dosadašnji razvoj predmeta, osobito revizorsko mišljenje, razumno je pretpostaviti da će se plan Cammea ostvariti", kaže Markičević upozoravajući na vrlo malu imovinu dužnika. Drugim riječima, u slučaju stečaja, vjerovnicima prijeti loš scenarij zbog slabijih izgleda za namirenje nego u predstečajnom postupku."Uredno se isplaćuju plaće i doprinosi za oko 550 radnika. Uredno se plaćaju i režije te troškovi redovnog poslovanja", navodi Markičević, dodajući da utvrđene tražbine iznose 15,92 milijuna kuna, od čega se 1,15 milijuna odnosi na Ministarstvo financija.   Uz državu su u tom predmetu vezane dvije zanimljivosti. Prva je da je Finino vijeće zaprimilo prijavu tražbine Ministarstva financija koja je predana na poštu nakon isteka roka određenog za prijavu, te je stoga nije razmatralo. Iako nije jasna pozadina tog poteza, položaj države kao vjerovnika navodno nije ugrožen s obzirom na to da je po zakonu dovoljno što je poreznu tražbinu prijavio dužnik, ali uz uvjet da je riječ o istom iznosu.

Drugo je pitanje hoće li država pristati na otpis 70 posto glavnice poreznog duga, a da ostatak naplati u 60 obroka sa 4,5 posto kamata iako po zakonu dužnik ima pravo nuditi obročnu otplatu 30 posto glavnice i u četiri godine. Cammeo očekuje da će država podržati nagodbu, ali do zaključenja broja nismo dobili objašnjenje, kao ni podatke o ukupnim poreznim dugovima prijavljenim u svim postupcima, uključujući i povezane tvrtke, odnosno koliko je ukupno svoje tražbine prijavilo Ministarstvo. Prema planu, Zaba bi svoju tražbinu reprogramirala na osam godina uz 5,5 posto kamata i dvije godine počeka. Ostali vjerovnici otpisali bi 30 posto glavnice, a ostatak naplatili obročno u dvije godine.  

Komentari (11)
Pogledajte sve


Vrlo je jednostavno objasnjenje zasto je prijava od ministarstva financija stigla prekasno:
– vjerovnik koji ne posalje potrazivanje NE sudjeluje u glasanju o predstecajnoj nagodbi, i time pere ruke od rezultata glasanja.

Znaci drzava pristaje na ponudjene uvjete, odnosno otpisuje kamate i oprasta 70% glavnice, ali ne zato sto to Linic dozvoljava, nego je "neki referent" zbog osobnih razloga zakasnio sa predajom potrazivanja i eto kao mi nismo mogli glasovati protiv, nego se presutno slazemo.

Da nije tuzan, ovaj igrokaz bi bio smijesan.
Sada i oni koji se voze Cammeom i oni koji ne koriste usluge doticnog, sudjeluju u njegovom subvencioniranju kroz otpis davanja.

Linicu svaka ti cast za napravljeni manevar.

odgovorni su duzni raditi svoj posao paznjom dobrog gospodarstvenoka..to nisu ucinili ni oni iz porezne ni oni koji su ih odgovorni nadgledati,niti koji su bili duzni prijaviti potrazvanje na vrijeme(to je slucaj cistog krsenja zakona),ni oni koji ih nadgledaju
pa nadalje da vidimo sto ce uciniti oni koji su to sve nadlezni sankcionirati…svi oni bi prije ili kasnije trebali zavrsiti u zatvoru..osim ako nije zakonski dozvoljeno krasti drzavu i njene građane..

taxisti sa stalnim prihodima nisu placali drzavi dugove? kako je to uspjelo drzavi? ili je nekom opet iscurio novac u đep?

Ministarstvo financija na nagodbi u Osijeku reklo da ce glasati protiv ovakovog prijedloga nagodbe ?????
Koja je sad kombinacija u igri, cisto sumnjam da je u pitanju briga za novac poreznih obveznika, jer vuk dlaku mijenja ali………..?!?!?
Ili mozda ipak………??????

Vrlo je jednostavno objasnjenje zasto je prijava od ministarstva financija stigla prekasno:
– vjerovnik koji ne posalje potrazivanje NE sudjeluje u glasanju o predstecajnoj nagodbi, i time pere ruke od rezultata glasanja.

Znaci drzava pristaje na ponudjene uvjete, odnosno otpisuje kamate i oprasta 70% glavnice, ali ne zato sto to Linic dozvoljava, nego je “neki referent” zbog osobnih razloga zakasnio sa predajom potrazivanja i eto kao mi nismo mogli glasovati protiv, nego se presutno slazemo.

Da nije tuzan, ovaj igrokaz bi bio smijesan.
Sada i oni koji se voze Cammeom i oni koji ne koriste usluge doticnog, sudjeluju u njegovom subvencioniranju kroz otpis davanja.

Linicu svaka ti cast za napravljeni manevar.

New Report

Close