‘Budimo iskreni, suradnja Mosta i HDZ-a više nema smisla’

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2016. u 09:33
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Prema njegovim riječima u Mostu je čak bilo sastanaka o mogućem izlasku iz Vlade s obzirom na njezin loš rejting, te izlazak na nove izbore, što su navodno svi sudionici tog sastanka podržali.

Omiški gradonačelnik i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Ivan Kovačić nastavlja s kritikama suradnje unutar Domoljubne koalicije koja, ako je suditi prema njegovim riječima, više nema smisla.

“Budimo iskreni, suradnja Most-a i HDZ-a više nema smisla”, izjavio je donedavni predsjednik saborskog kluba zastupnika Mosta za Slobodnu Dalmaciju.

Pojašnjavajući zašto to tvrdi, Kovačić je izjavio: “Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi”.

>> Mostovac Kovačić: Suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini je završena i više nije moguća!

Prema njegovim riječima u Mostu je čak bilo sastanaka o mogućem izlasku iz Vlade s obzirom na njezin loš rejting, te izlazak na nove izbore, što su navodno svi sudionici tog sastanka podržali. Ipak, za sada najava novih izbora nema, dok Kovačić upozorava kako 20-ak mjesta pomoćnika ministara još nije popunjeno i to zato što HDZ namjerno nikoga nije predložio, kaže.

'Povukao sam potporu HDZ-u, ali nisam otišao iz Sabora. Svaku minutu koju budem imao u Saboru razotkrivat ću sve ono što narod treba znati.I bit ću apsoutno konstruktivan. Davat ću i izdvojene prijedloge ako bude trebalo. No na moj glas se više ne može raćunati kao na siguran glas koji pripada kvoti saborske većine', kaže Kovačić za Slobodnu.

Komentari (10)
Pogledajte sve


Kolega Kirin,
Moj post je dio citata iz Večernjeg.
Neznam tko je najveći a tko malo manji komunjara , ali vidim da ništa ne valja.

Lp


Red, rad, stega i prosperitet ne odgovara niti jednoj od frakcija iste partije pa zajedno miniraju svaku (MOSTovu) naprednu inicijativu!


@Pero-najveći komunisti su HDZSDP partijaši!

Pero je najveci komunist na ovom forumu, bez konkurencije. 🙂

Covjek je protiv privatizacije, protiv trzisne ekonomije, stranci i sve sto dolazi izvana je zlo – izolacija je pozeljna, teorije zavjere, ….

Mostovci su me razočarali kada su na početku pošto poto htjeli izbjeći nove izbore. Glupost! Da su onda išli na izbore, možda bi čak i profitirali. Prije ili kasnije nesuglasice dolaze na vidjelo. Ništa se ne može na silu.

Kolega Kirin,
Moj post je dio citata iz Večernjeg.
Neznam tko je najveći a tko malo manji komunjara , ali vidim da ništa ne valja.

Lp

New Report

Close