Broj milijunaša u Hrvatskoj naglo raste: Evo tko su najbogatiji Hrvati

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

2015. imali smo 11.400 milijunaša, dok će ih 2025. biti 19.600.

Hrvatska je idealna zemlja da postanete milijunaš, piše RTL. To bi se, barem na prvu, moglo iščitati iz podataka Global Credit Swiss Instituta, koji je objavio procjenu kako broj milijunaša u našoj maloj zemlji naglo raste. 2015. imali smo 11.400 milijunaša, dok će ih 2025. biti 19.600. 

Prema posljednjem Forbesovom popisu otprije dvije godine, deseti najbogatiji Hrvat  bio je Branko Zec, suvlasnik Adrisa, težak 228 milijuna kuna. Slijede Mirko Grbešić, vlasnik Kandita, Maraske i Brodomerkura, hotelijeri Veljko Župan i danas pokojni Anđelko Leko, čije je hotele lani kupila Adris grupa. Šesti i sedmi najbogatiji dolaze baš iz nje. Plinio Cuccurin Ante Vlahović, koji je 2016. izabran i poduzetnikom godine.

Na četvrtom mjestu najbogatijih bila je obitelj Besnier, vlasnik Dukata. Zatim Emil Tedeschi, težak više od milijardu i pol kuna, a tu je i čileansko- hrvatska obitelj Lukšić, čija je imovina samo u Hrvatskoj vrijednija od 2 milijarde kuna. 

Komentari (13)
 • abc1
  abc1 12:25 7.3.2019.

  slazic


  abc1


  Slučajno, sasvim slučajno, a nešto sam blizu financijama, ne možete vjerovati koliko ima potpuno nepoznatih hrvata među vrlo bogatima. Nigdje, bar meni nije poznato, niti traga niti glasa.
  To su ljudi od sadašnjih vremena, a sigurno ih ima i od ranije.


  Istina, znam ih nekoliko koji su pokrenuli svoje vlastite firme iz garaze, dobro ih unovcili u pravilu
  prodajom strancima. Nema ih po novinama, eventima, ne naslikavaju se na fejsu i instacu. Ulozili lovu dalje u posao i zive normalnim zivotom sa podebljim stanjem na racunu.

  Ne, ja govorim o nečemu drugom, nažalost.
 • navijala
  navijala 16:30 6.3.2019.

  Pozdravljam svakog milijunaša koji je poštenim poslovanjem i radom stvorio i radna mjesta,od kojih žive i mnoge obitelji.
  To je sve lijepo čuti i divim se poslodavcima koji su uspješni,jer nije lako biti poduzetnik,pogotovo u zemljama,post komunizma,gdje ih svi gledaju kao bezdušne kapitaliste.Nije čudno,jer tako su odgajani u školama,a ponekad i opravdano,jer svašta se piše po novinama.
  Što ima ljepše od toga kad su poslodavcu radnici zadovoljni i druže se zajedno,uživaju jedan život u haremoniji, ,slobodnog vremena,kulturnih događanja,zabave i kvalitetnog odgoja potomstva.
  Sam Isus Krist je htio tako nešto.

 • Oliverko
  Oliverko 14:15 6.3.2019.

  Domoljubi poput Tedeskog, Todorića, Mesića, Čačića…

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!