Božinović otkrio uzrok katastrofalnog požara

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2017. u 10:43
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, na početku je sjednice Vlade izvijestio premijera i ministre o požarima koji su proteklih dana harali Dalmacijom. Dao je preliminarno izvješće PU Splitsko-dalmatinske.

Božinović je u svom izlaganju rekao da je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Rekao je da je isključeno da je uzrok požara dalekovod, opovrgnuvši time špekulacije koje su se proteklih dana pojavljivale u javnosti, da je upravo dalekovod uzrok požara.

"U ovom trenutku deset osoba istražuje lokaciju u Tugarima, za koju je utvrđeno da je centar požara", rekao je Božinović na sjednici Vlade, a prenosi N1.

Izvještavajući o posljedicama i šteti od požara, ministar unutarnjih poslova istaknuo je kako su u potpunosti izgorjele tri stambene kuće, djelomično 33 te starih i nenaseljenih 13. Osim kuća, 18 automobila u potpunosti je izgorjelo, četiri djelomično kao i četiri teretna automobila. Stradalo je 11 maslinika i dva plastenika.

Na sjednicu Vlade nije došao ministar obrane Damir Krstičević.

Dragan Lozančić rekao je kako službe nisu najbolje informirali vrh države.
 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Samo ova vlada na čelu s našim najboljim predsjednikom te uz potporu najbolje predsjednice na svijetu mogla je ugasiti i staviti ovakav požar u Dalmaciji. Hvala im što su uvijek u službi građana, i vječno smo im na tome zahvalni.

Romel, 20.07.2017. u 11:10
“U ovom trenutku deset osoba istražuje lokaciju u Tugarima, za koju je utvrđeno da je centar požara”

Kad bi se barem ti koji su potpalili vatru htjeli malo pohvaliti na facebooku.

New Report

Close