Borovo predstavio nove tenisice - Startas Cvičke

Foto: Facebook Foto: Facebook

Borovo zapošljava 705 radnika, od kojih oko 500 radi u vukovarskim pogonima. Na godinu proizvodi oko 400.000 pari obuće, koja se prodaje u 90 prodajnih objekata.

Tvrtka Borovo predstavila je u utorak novu liniju tenisica namijenjanu školarcima - Startas Cvičke, čime je nastavila obogaćivati svoj proizvodni asoritman.

Kako je istaknula voditeljica Sektora za marketing i istraživanje tržišta Martina Tomljenović, Cvičke su napravljene kao verzija između starih Cvički, koje su mnogima poznate kao papuče za školu, i klasičnog modela startasica.

Inicijativu za taj proizvod pokrenula su vijeća roditelja osnovnih škola u Hrvatskoj, započelo je u Osnovnoj školi Eugena Kumičića iz Velike Gorice, a slijedile su potom i brojne druge, kazala je Tomljenović.

U ovom trenutku, kako je rečeno, sa 50-tak škola dogovaraju se detalji, a 10-tak škola je već krenulo u samu realizaciju i ovih dana kreće isporuka tog proizvoda školarcima po povlaštenim cijenama.

Startas Cvička se proizvodi ručno, kao i sva ostala obuća Borova, a izrađene su u potpunosti od prirodnih materijala, pamuka i kaučuka, istaknula je Tomljenović.

Što se tiče poslovanja Borova, kazala je da su unazad godinu dana vidljivi veliki pomaci u rezultatima prodaje, ukupnim narudžbama i potražnji na tržištu, tako da su proizvodni kapaciteti puni u obje tvornice u Vukovaru sve do kraja godine.

Na predstavljanju je istaknuto i kako je Udruga Kamensko kreativa, koja je proizašla iz Kamenskog, sašila 15 tisuća vrečica za Cvičke. Iz Borova su pozvali i ostale domaće tvrtke da se priključe takvim inicijativama. Svako dijete koje kupi Startas Cvičku u prodavaonici Borova dobit će ulaznicu za Hrvatski školski muzej u Zagrebu.

Inače, Borovo zapošljava 705 radnika, od kojih oko 500 radi u vukovarskim pogonima. Na godinu proizvodi oko 400.000 pari obuće, koja se prodaje u 90 prodajnih objekata.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!