Boris Lalovac – ministar financija s 37 godina

Autor: Agencija VLM , 06. svibanj 2014. u 11:40
Jurica Galoic/PIXSELL

Boris Lalovac magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a u Ministarstvo financija došao je iz Raiffeisen Leasinga.

Smjenom Slavka Linića funkciju ministra financija preuzima njegov zamjenik Boris Lalovac.

Lalovac je rođen 1976. godine u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku 2000.godine. Šest godina kasnije magistrirao je financije i fiskalnu politiku na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Oženjen je, govori talijanski i engleski a osim radnog, posjeduje i bogato iskustvo predavača na poslovnim školama.

Prva radna iskustva stekao je kao sručni suradnik za financije u Auto-Hrvatska d.d.  u Zagrebu. Ondje je bio zaposlen od 2001. do 2003. Zatim postaje zamjenik voditelja kontrolninga u zaprešićkoj kompaniji Karbon-Nova d.o.o. 2005. godine postaje direktor Sektora računovodstva, financija i izvještavanja u Raiffeisen Leasingu gdje je radio sve do dolaska u Ministarstvo financija.

Predavao je na Sveučilištu u Splitu, Visokoj poslovnoj školi Libertas te na Visoka škola za financije i pravo Effectus u Zagrebu kolegije kao što su Analiza financijskog izvještaja, Kontrola i revizija, Kontroling, Upravljanje financijama u trgovini i Menadžment banaka.

Komentari (7)
Pogledajte sve

niti sv. papa nam ne pomogne jer su strukture problem.
a to ne može riješiti niti jedan ministar. možda, možda neka druga vlada ali da diše kao jedan u što ne vjerujem da je moguće.

liči malo na njemačkog ministra fin.[emo_zloban]

Trebamo novo lice,ali mišljenja sam da se nikad necemo izvući iz ovog začaranog kruga.

jbt ja sam mislio da ima bar 50 godina kako izgleda

New Report

Close