Bandić: Naložio sam povlačenje ‘Gavellinih’ plakata

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2013. u 14:19
Milan Bandić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

“Gradonačelnik mora voditi računa da se ne vrijeđaju vjerski osjećaji i zato sam reagirao”, odgovorio je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je potvrdio da je naložio povlačenje plakata za predstavu "Fine mrtve djevojke" Gradskog dramskog kazališta "Gavella" napominjući da kao gradonačelnik mora voditi računa o tome da se ne vrijeđaju ničiji vjerski osjećaji.

"Gradonačelnik mora voditi računa da se ne vrijeđaju vjerski osjećaji i zato sam reagirao", odgovorio je Bandić na upit novinara je li on odredio da se plakati povuku iz upotrebe. "Svi moramo živjeti jedni pored drugih, u toleranciji. Moramo tolerirati jedni druge, to je suština demokracije", kazao je i dodao kako je u zaštiti vjerskih osjećaja reagirao kao odgovoran čovjek i kao gradonačelnik.

Naglasio je da će, osim što je reagirao na "Gavelline" plakate, reagirati i na druge plakate ako budu vrijeđali nekog drugog i neku manjinsku skupinu. "Gradonačelnik sam svih građana", poručio je Bandić.

Plakati za predstavu "Fine mrtve djevojke" kazališta "Gavella", nakon javnog pritiska nekoliko vjerskih udruga i portala, te izravnog naloga gradonačelnika Milana Bandića povučeni su iz upotrebe.

Komentirajte prvi

New Report

Close