Badel 1862: Potencijalni kupci već zovu

Autor: Božica Babić , 18. ožujak 2015. u 22:00
Foto: Ž. Lukunić/PIXSELL

Ovaj put postupak je skraćen, nema prvo indikativnih pa obvezujućih ponuda, novi vlasnik bit će izabran odmah nakon ocjenjivanja ponuda zaprimljenih do 18. svibnja.

Dan nakon objave javnog poziva, kojim Badel 1862 traži strateškog partnera pripravnog investirati 150 milijuna kuna i time postati većinski vlasnik s udjelom od 67,68 posto, zaprimljeno je nekoliko zahtjeva potencijalnih kupaca koji žele obaviti uvid u poslovnu dokumentaciju već od 23. ožujka, potvrdili su nam u Upravi društva.

Ovaj put postupak je skraćen, nema prvo indikativnih pa obvezujućih ponuda, novi vlasnik bit će izabran odmah nakon ocjenjivanja ponuda zaprimljenih do 16 sati 18. svibnja 2015. Kako su potpuno uklonjeni svi pravni rizici oko vlasništva, u Badelu vjeruju da investitora s dobrim ponudama neće manjkati. Unatoč naslijeđenim problemima i sezonalnosti proizvodnje tvrtka ne samo što drugu godinu posluje bez novih zaduživanja već je nakon Adrisa drugi najveći uredan uplatitelj trošarina u državni proračun.

O njezinoj snazi svjedoči i podatak da su u posljednjih nekoliko mjeseci na tržište plasirana tri nova proizvoda, a u završnoj fazi su još tri. Budućeg vlasnika, tvrde u Badelu, neće dočekati financijski kosturi.   Dogovor o nastavku suradnje sa zadrugom Dingač s Pelješca, ističu, još je jedan čvrst argument iz kojega će obostrano profitirati. Badel će otkupiti zalihe vina kako bi zadruga isplatila 400 vinogradara za pretprošlu berbu te pružiti potporu kroz još neke modele. Dingač je zalog za budućnost jer je riječ o proizvodu vrhunske kakvoće koji ima tržište i prvo je zaštićeno hrvatsko vino. Davne 1961. godine Dingač je u Ženevi dobio certifikat o zemljopisnom podrijetlu.  

Komentari (3)
Pogledajte sve

@ lopina,

bojim se da su se Vuci koji su očerupali Badel dogovorili i da zajedničkim snagama nastoje uloviti Ovcu kojoj bi uvalili očerupani Badel , a da ne vrate opljačkano ?

Dokapitalizacija po 150 mil kn,a ne kupnja većinskog paketa od države.
Ako je novinar u pravu čestitke vlasnicina jer slijedi onvezujuća ponuda

150.000.000:2.123.568=70,64 kn po dionici.minimalno

Ali kako je vidljivo iz poziva radi se o dokapitalizaciji.Ako je novinar u pravu pa novi vlasnik za tih 150 mil kn dobija 67,68%,nelogično zašto baš toliko koliko država ima sada.
Dakle,sve je još potpuno mutno netransparentno.
Da li će država sačuvati 25% dionica.
Da li će ih prodati novom vlasniku.Po koliko???
Da li će dokapitalizacija biti po 10 ili 100?
Da li je sindikat iskoristio priliku za iskrcaj???
Da li je inseider iskoristio priliku za ukrcaj.
Sve je potpuno netransparentno?
Nije ni čudo.Pa Badel prodaje žestice,a one su opasne za ljudski mozak!!!

Sutra idemo UP, UP, UP [emo_novac][emo_novac][emo_novac]

New Report

Close