“Allianz mi je isplatio 160.000 kuna i preuzeo plaćanje moje police životnog osiguranja”

Autor: Allianz, Sponzorirani članak , 04. veljača 2014. u 10:43
Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

“Životno osiguranje mi se činilo dobrim izborom jer me osigurava od niza rizika, a njime ujedno i štedim.”

Radeći kao krovopokrivač duže sam vrijeme već razmišljao o životnom osiguranju. Provodeći deset sati dnevno na visini i do pedeset metara, rano sam u životu postao svjestan potrebe osiguranja, kako od nezgode, tako i za slučaj onog najgoreg. Često sam i putovao, a to me dodatno potaklo na razmišljanje. Životno osiguranje mi se činilo dobrim izborom jer me osigurava od niza rizika, a njime ujedno i štedim. Na prijateljevu preporuku upoznao sam zastupnicu Allianz osiguranja,Vlatku, s kojom sam u međuvremenu izgradio prisan i korektan odnos.

No, nisam se odmah odlučio. Nekoliko puta smo se nalazili na kavi dok nisam bio siguran razumijem li sve uvjete i mogućnosti životnog osiguranja. I onda sam želio "prespavati" prije donošenja te odluke, a Vlatkino strpljenje i kvaliteta argumenata bili su presudni u mom izboru Allianza.

Damir Srbljinović, krovopokrivač, Križevci

S obzirom na to da se kontinuirano izlažem riziku teških ozljeda, uz životno osiguranje na 30 godina,ugovorio sam i dopunsko pokriće od nezgode. Igrom sudbine, tri godine kasnije, čistio sam žljebove crkve sv. Marka u Križevcima. Ljestve su bile rastegnute na 6 -7 metara kad se prilikom njihovog pomicanja najviši element ljestava otkopčao, pao na mene i probio moju lubanju.

Nakon što su prepiljene, s pola metra ljestvi u glavi prevezen sam u bolnicu. Do same je operacije prošlo pet sati, a ni u jednom trenutku nisam izgubio svijest. Kad su me doktori vidjeli, nisu vjerovali da ću ikada više samostalno živjeti. I danas me smatraju čudom.

Operacija je trajala šest sati, a preživio sam zahvaljujući  čvrstoj volji i izvrsnim liječnicima.Oštećen mi je centar za ravnotežu i ustanovljena invalidnost od preko 80 posto. Nikad više neću biti sposoban za rad.

Uslijedili su tjedni u bolnicama i mjeseci na terapiji. Nisam se predavao i oporavio sam se, ali ne bih u tome uspio da sam bio sam. Osim odličnih terapeuta, uz mene je bio i Allianz. Čim je Vlatka saznala što mi se dogodilo, pokrenula je postupak i sve je riješeno vrlo profesionalno i brzo. Bila je uz mene tijekom cijelog oporavka i dolazila u bolnicu dok nisu utvrđene sve trajne posljedice moje nezgode. Pripremila je dokumentaciju i vodila brigu o njoj, a uvijek je našla vremena i za kavu.

Tri sam godine uplaćivao životno osiguranje, a primio sam isplatu od 100.000 kuna. Prvih 20.000 primio sam odmah kako bih pokrio troškove liječenja, a ubrzo je uslijedio i ostatak. I to nije sve. Naime, plaćanje moje police životnog osiguranja preuzeo je Allianz jer ga ja zbog invalidnosti više nisam bio u mogućnosti uplaćivati. Moja polica ističe 2039. godine.

Ne znam kako bih izdržao bez te police. Za vrijeme bolovanja moja su mjesečna primanja iznosila samo 1600 kuna, a nakon 18 mjeseci taj se iznos prepolovio. Proveo sam 20 mjeseci na terapiji, a tijekom tog vremena troškovi su se gomilali. Trebalo je plaćati stan i hranu, ali i posebne lijekove koje sam naručivao iz inozemstva. Cijeli iznos isplate osiguranja potrošio sam na liječenje. Međutim,zahvaljujući polici životnog osiguranju nisam se morao zaduživati i moja obitelj nije financijski ispaštala. Mislim da je ugovaranje te police najbolja investicija koju sam napravio i jasan dokaz da se odgovorno planiranje života isplati.

Nezgoda se može dogoditi svakome i nitko od nas nije vječan. Ni ja, ni moja obitelj i prijatelji nismo vjerovali da se ovako nešto baš meni dogodilo. Naime, uvijek sam savjesno vodio računa o sigurnosti u radu i provodio sam dodatne mjere opreza. Koliko sam doista bio savjestan shvatio sam u vrijeme isplate, kada sam se uputio u banku. Znao sam da u Zagrebačkoj banci imam ugovorenu Lepezu i da sam preko banko osiguranja osigurao i automobil u Allianzu. Međutim, posve sam zaboravio da sam prilikom otvaranja bankovnog računa ugovorio i osiguranje od nezgode. Još jedno.

Auto osiguranje obnavljam svake godine, ali osiguranje od nezgode posve sam zaboravio jer sam ga plaćao trajnim nalogom. Sedam sam godina uplaćivao iznos od 250 kuna godišnje, što sam jedva i primijetio na računu, a od Allianza sam zahvaljujući tome primio još jednu isplatu, u iznosu od 60.000 kuna. S obzirom na to da je sva dokumentacija već bila prikupljena, a šteta obrađena, ovu sam isplatu primio u nevjerojatno kratkom roku.

Iznos koji mi je isplaćen potrošio sam na liječenje, ali da nisam imao osiguranje, ne znam kako bih izdržao i da li bih se oporavio. Isplata police omogućila mi je lijekove i tretmane koji mi inače ne bi bili dostupni. Nisam se niti u jednom trenu predao ili isključio iz života. I dalje se borim. Poučeni mojim slučajem i dobrim iskustvom s osigurateljem ostali članovi moje obitelji, kao i moj bivši poslodavac, osigurali su svoje živote u Allianzu. Svima bih savjetovao da preuzmu odgovornost za svoj život i ugovore životno osiguranje.

 

New Report

Close