Ako ne ide drukčije, za LNG će se ‘upregnuti’ proračun

Naslovnica Forum Komentari članaka Ako ne ide drukčije, za LNG će se ‘upregnuti’ proračun

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Na kojem mjestu prioriteta u Ministarstvu zaštite okoliša je rješavanje pitanja odlagališta?

Sve za prisilno punjenje američkog proračuna. Mi smo samo bijelo roblje …

“vlada propalih projekata” – ovi kao da su se pretplatili samo na unaprijed propale investicije. Vjerujem da imaju pretplatu na časopis “Kako što više isprazniti proračun u korist USA”. Inače se ta tema studira odmah na prvoj godini kada dospiješ u vladu.

..daje sigurnost dobave plina neovisno o mogućoj krizi, a njih je, podsjeća ministar “u prošlosti itekako bilo”.

Zbilja?Ja znam za samo jednu krizu prije skoro 10g kad su Rusi nakratko obustavili isporuku zbog Ukrajine,i čak ni tada nije došlo do nestašice plina.

"Only dead fish swim with the stream"

A jučer u Srbiji dogovoren nastavak gradnje Turskog toka kapaciteta 10 milijardi kubika u srpskom dijelu a 8 milijardi u mađarskom dijelu. U takvom razvoju ne vidim zašto bi Mađarima bio zanimljiv udio u značajno skupljem lngu. I zašto bi bilo kome bio zanimljiv? Ekonomskih razloga sigurno nema a oni bi trebali biti jači od političkih koji su ionako upitni.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Uskoro je pri kraju izgradnja egejsko -jadranskog plinovoda koji završava u Grčkoj,tako da je tu još jedna mogućnost opskrbe jeftinijeg plina sa juga.

"Only dead fish swim with the stream"

Jesus koje bljezgarije taj papir trpi … Nasi ministri plešu kako god kojoj babi se sprdne i naravno tu smo mi budale koje ce financirati sve te bitne, pametne projekte … A da netko pokaze jedan jedini projekt od kojeg mi koji sve to placamo imamo koristi ?

Ministar Čorić je jedan od najnesposobnijih ministra od 1945. godine.
Ne samo to već se na račun INE dogovorio s Mađarima.
Znači ne samo da je nesposoban već je i veleizdajnik.
Da ne želi primiti radnike INE kojima se svakodnevno prijeti otkazima dovoljno govori o kakvom se g.ovnu od čovjeka radi.
On misli da je ON na poziciji Ministra zbog sebe a ne zbog radnika koje predstavlja.
Pišljivi Mađaron zajedno s Plenkovićem koji tu veleizdaju dozvoljava.

Ako misli da se neće pridružiti veleizdajnicima Sanaderu i Polančecu koji su završili u zatvoru za isto djelovanje onda se grdno prevario.

Naravno da nama LNG više ne treba jer više nemamo industrije koja će trošiti taj plin.
Kako Petrokemija ima gore rezultate nego Sisačka rafinerija po toj ekonomskoj logici 2019. godine Mađari će je zatvoriti.
Skladište plina u Okoli je više nego dovoljno za Hrvatske potrebe.
Ako netko misli da nije neka izgradi još jedno skladište, koja je puno jeftinija varijanta već bespotrebni LNG terminal.

Kao što su rekli kolege osim južnog toka i ruskog plina mi imamo vezu i preko Italije gdje bez problema možemo nabavljati afrički plin.

Uglavnom tko je za LNG je veleizdajnik koji štiti američke i mađaronske interese, a izdaje hrvatske interese i treba mu se suditi za veleizdaju jer su nas prodali mađarskim osvajačima.

Izgleda da će Hrvatska morati opet u rat ako želi ostati neovisna zbog hrvatskih JUDA (čitaj hrvatskih smeća).

Israel, Greece, Cyprus to ink natural gas pipeline deal next year, PM says

https://www.timesofisrael.com/israel-greece-cyprus-to-ink-natural-gas-pipeline-deal-next-year-pm-says/

Još jedan projekt se sprema,sa plinom jeftinijim od LNG,apsolutno nema nikakvog opravdanja za LNG,jer čak i u slučaju neke krize,da rusi prestanu isporučivati plin boljih alternativa ima na bacanje.

"Only dead fish swim with the stream"

New Report

Close