Tečaj eura ispod 1,08 dolara prvi put u gotovo 12 godina

Naslovnica Forum Komentari članaka Tečaj eura ispod 1,08 dolara prvi put u gotovo 12 godina

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

U tekstu piše: “Nekoliko značajnih banaka prognozira da će dolar vrijediti jednako kao i euro iduće ili 2017. godine.”

Ja već mjesecima najavljujem pad omjera EUR/USD ispod 1,20. Čak i ispod 1,10. Daljnji pad isod 1,05 je siguran u vrlo kratkom roku, a moje mišljenje je da će dolar prestići vrijednost eura još ove godine! Moguće vrlo brzo! Iduće godine ili 2017.? I to kažu značajne banke. Ja beznačajan kažem idući mjesec, ili u roku nekoliko mjeseci. Pa da vidimo čija je prognoza značajnija.

Svatko tko se usudi davati dugoročnu prognozu (1+ godina) u vezi sa dolarom opasno riskira svoju reputaciju. Dolar je uvjerljivo najveći balon koji je ikada postojao i nije nemoguće da padne za 50% u roku godine dana. To se vjerojatno neće dogoditi jer SAD još uvijek kontrolira većinu svijeta, ali Rusija i Kina više nisu sporedni igrači. Udružili su se, predstavljaju suprotnu stranu, i TTIP neće spasiti SAD ako Rusija i Kina krenu u ekonomsku ofenzivu, a spreamju se na to.
Utjecaj SAD-a i bankara na ECB je rezultirao izbacivanjem Eura iz konkurencije petrodolarima, ali Yuan ne mogu samo tako izbaciti.

Tečaj dolara je iznad 7 kuna, mediji se bave dnevnim postocima promjene (koji su ogromni za jednu svjetsku velutu), umjesto da jasno kažu da je Hrvatska zaduženija cca 30% (što se tiče dolarskog zaduženja) nego što je bila prije godinu dana, samo zbog porasta tečaja dolara.

Mislim da će dolar još rasti, i da je pitanje dana pad omjera EUR/USD ispod 1:1,05, a pitanje mjeseca (ne godine) jači dolar od eura. Također sam uvjeren da je siguran drastičan pad dolara i najveći globalni ekonomski kolaps ikad zabilježen, ali to dolazi tek kada SAD izgubi petrodolare, što se može dogoditi za cca 1 godinu, ali i za 10-20 godina.

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

EUR / USD 1,2 ?

Kada pogledam kako se EU tiskara novca sprema tiskati novce posve mi je jasno da će 2017. omjer biti:

USD / EUR 1,2.

Trebat čemo za 1 USD dati 1,2 EUR-a.

.

Do 2017. može biti svašta 🙂 Omjer 1:1,20 u korist dolara je moguć čak i ove godine. Mislim da ipak neće doći do takve razlike, barem ne ove godine, ali očekujem u najmanju ruku poravnanje već u ovoj godini. Čak bih rekao i prije ljeta.

Ne razumijem kakve to analitičare imaju te spomenute značajne banke koji najavljuju izjednačavanje vrijednosti dolara i eura tek 2016. ili 2017.??!! Mora da su slijepi i da pojma nemaju o utjecaju nekih odluka na tržište i o tržišnoj psihologiji, a niti o politici koja ovdje ima velik utjecaj.

Ja sam odavno najavio pad ispod 1,20, kada je omjer bio oko 1,35, a odmah nakon toga i sigurni pad ispod 1,15 i vjerojatno pad ispod 1,10. Evo sada je na 1,057.

www.HonorarniPosao.net Biznis s manje stresa i jako dobrom zaradom -----> Domaining, trgovanje web domenama (web adresama) Ozbiljan posao, detalji na web stranici

New Report

Close