Znate li koliko proračun Srbije ‘profitira’ od TDR-a?

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2013. u 12:32
Konferencija u Beogradu / TDR

TDR u prošloj je godini u Srbiji prodao 1,4 milijarde komada cigareta i zadržao tržišni udio od 7,6 posto.

TDR u prošloj je godini u Srbiji prodao 1,4 milijarde komada cigareta i zadržao tržišni udio od 7,6 posto, priopćeno je iz te rovinjske kompanije u povodu današnje konferencije održane u Beogradu.

U proračun Srbije TDR uplaćuje oko 57 milijuna eura godišnje, navodi se u priopćenju. Porezno opterećenje cigareta u Srbiji u samo 3 godine poraslo je više od 100 posto uz očekivani daljnji rast. Uz to drastično povećanje i rastuću gospodarsku krizu, tržište cigareta u Srbiji je prošle godine palo za više od 6 posto, uz daljnji nastavak negativnog trenda u 2013. godini i, kako se predviđa, pad od oko 20 posto, stoji u priopćenju. U takvim uvjetima došlo je do pada profitabilnosti cijele industrije uz značajan rast crnog tržišta, kao i povećanu potrošnju rezanog duhana, kažu u TDR-u.

"Unatoč negativnim trendovima i rastućoj gospodarskoj krizi, TDR je zadovoljan rezultatima ostvarenim na srpskom tržištu. Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova zadržali smo relativno stabilan tržišni udio i nastavili sa širenjem poslovanja. Na srpsko tržište je u 2012. godini lansirano niz inovativnih proizvoda, a s inovacijama nastavljamo i u ovoj godini i to lansiranjem novog izdanja Ronhilla, najjačeg cigaretnog branda u jugoistočnoj Europi", izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Beogradu predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković.

Komentirajte prvi

New Report

Close