Zg holding traži savjetnika za 1,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2015. u 08:00
Osmišljavanje modela restrukturiranja odvijat će se u šest faza, Foto: Željko Lukunić / Pixsell

Zagrebačka megatvrtka raspisala natječaj, prijave do 2. rujna.

Zagrebačkom holdingu predstoji novo restrukturiranje. Novo vodstvo gradske megatvrtke na čelu s Anom Stojić Deban do 2. rujna prikuplja ponude stručnjaka zainteresiranih za posao poslovnog savjetnika Holdinga u izradi modela njegovog operativnog restrukturiranja. Riječ je o projektu procijenjene vrijednosti 1,5 milijuna kuna uvećano za iznos PDV-a. Zagrebački holding prethodne je dvije godine, pod upravljanjem Slobodana Ljubičića, već prošao proces financijskog restrukturiranja koji je rezultirao smanjenjem rashoda, kao i ukupne zaduženosti, čime je bila ponosna tadašnja zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek. Tvrtka je uspjela restrukturirati i nepovoljne kratkoročne kredite, što je smanjilo i rizik financiranja gradske tvrtke. Daljnje promjene najaviljivao je i novi predsjednik uprave Holdinga postavljen javnim natječajem u ožujku, Dejan Fičko, no tri mjeseca kasnije gradonačelnik Milan Bandić zahvalio mu se na suradnji.

No, ideja daljnjeg restrukturiranja Holdinga ipak ostaje, pa će poslovni savjetnik koji zadovolji kriterije natječaja, a čija ponuda cjenovno bude najpovoljnija, imati šest mjeseci da osmisli daljnje korake u smanjenju troškova i dizanju efikasnosti Holdinga.

U sklopu projekta izradit će se i projekcija poslovanja za razdoblje od 2016. do 2018. i to za Holding u cjelini i za svaku njegovu podružnicu zasebno. Savjetnik će morati osmisliti i optimalan upravljački model s dizajnom nove organizacijske platforme Holdinga, uključujući i moguću centralizaciju zajedničkih funkcija. Premda je broj zaposlenih u prethodnom restrukturiranju s gotovo 12 smanjen na 8,4 tisuće, mogućnost daljnjeg reduciranja biti će jedna od mjera koje će se analizirati.

Osmišljavanje modela restrukturiranja odvijat će se u šest faza, od analize postojećeg poslovnog modela, izrade prijedloga mjera unapređenja efikasnosti poslovanja, detaljne razrade budućeg poslovnog modela i izrade plana implementacije mjera do potpore u samoj provedbi 
restrukturiranja.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne vidim razloga da bacaju novac za to.

Imaju gradonačelnika Bandića koji sve zna najbolje. A on već prima plaću.

Evo uštede ZG Holdingu i građanima Zagreba od 1,5 miliona kuna.

A ovome tko je raspisao natječaj odmah otkaz, jer je mislio da netko bolje zna raditi posao od gradonačelnika Bandića.

Zapravo treba mu dati otkaz jer je uopće mislio.

ima ih ovdje na forumu stručnjaka za mukte

New Report

Close