Zašto Filip Mutić napušta Atlantic i odlazi u Ledo?

Autor: Suzana Varošanec , 18. prosinac 2018. u 10:54
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kako je Atlantic u vlasničkoj strukturi novog Agrokor krenula nagađanja.

Filip Mutić je u Atlanticu zadužen za kontroling i financije strateškog poslovnog područja Pića, i stoga je svakako menadžerski kadar od kojeg se nerado rastajemo.

Poručili su to iz Atlantica na naš upit, između ostaloga i kako komentiraju najnoviju situaciju nakon objave Leda da na funkciju njihovog člana Uprave dolazi Mutić iz Atlantica.

Takva vijest plijeni višestruko. Naime, nije samo riječ o visokoj funkciji u Ledu koji je dio Agrokora u fazi implementacije nagodbe i vlasničkog restrukturiranja, kao i da Atlanticov cijenjeni menadžer nastavlja u sustavu Agrokora svoju uspješnu profesionalnu karijeru, nego i o širem kontekstu zbog činjenice da je Atlantic u vlasničkoj strukturi novog Agrokora, pa i slijedom toga što su krenula nagađanja da je navodno dio novog hrvatskog konzorcija s ciljem preuzimanja Agrokora.

Iz Atlantica to demantiraju, te s druge strane ističu da iako im odlazak Mutića nije po volji, "uvažavaju pravo svakog našeg zaposlenika da odlučuje o razvoju vlastite karijere".

"Jedino u tom kontekstu valja tumačiti i kolegin prelazak u sustav Agrokora, koji nema nikakvu drugu ili dublju pozadinu. Atlantic Grupa nije dio bilo kojeg konzorcija, a Agrokor i kompanije iz njegovog sastava nisu primarni predmet interesa u kontekstu razvoja poslovanja Atlantic Grupe", stoji u odgovoru Atlantica.

Inače, Mutić je izabran odlukom NO-a Leda nakon ostavke dosadašnje članice Uprave Ankice Slobođanac, koja ostaje na savjetničkoj funkciji do odlaska u mirovinu. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Mozda covjek vise voli sladoled nego sokove.

…možda mu je dodijalo da mu se gazda sa jedva završenom srednjom školom stalno petlja u posao. Nakon što je gazda završio večernju školu i dobio diplomu postao je još nesnosniji. Upoznao gazdu. 🙂

Artantic je politički previše isforsiran i nema tu kruha … Pitanje je samo vremena kad će i on doći na red …

trebaju insidera da javi sto i koliko vrijedi

New Report

Close